Olyan faültetés kezdődik Budapesten, hogy ihaj

környezetvédelem
2016 október 17., 17:15

Mert nem csak fakivágásból áll a világ, ezerhétszáz fát ültet budapesti közterületekre ősszel a Főkert.

Több mint 120 faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít, és mintegy 145 helyen pótolja a főváros területén az általában hirtelen jött tarolás miatt hiányzó fákat.

Budapest húsz kerületének 62 utcájában ültetnek 18 féle várostűrő fafajt, és 1127 jelenleg üres fahelyet is beültetnek.

Az őszi faültetési programban a Főkert 75 magas kőrist ültet a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 juharfát a Hungária körút X. kerületi szakaszára, 70 facsemete kerül a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára. A IV. kerületi Fóti útra 77 gömbakácot ültetnek, a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára pedig 50 gömbkőrist.

Megújul a Városligeti fasor, ahová csaknem 170 vadgesztenyefa kerül, valamint a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út is, ahová 130 újonnan ültetett fa kerül. A Főkert az Andrássy út kiszáradt fáit is pótolja 29 magas kőris elültetésével.

Van mit pótolni, annyi szent, korántsem alapos keresés után a Liget-projekten túl ezek az anyagok jöttek össze a közelmúltból fakivágás témában:

- Újlipótvárosban kivágtak 60 jegenyefát

- 50 fát készülnek kivágni a Gül Baba türbénél

- Váratlanul kivágták a Bocskai út fáit

- Brutális fairtás folyik éppen a budapesti Duna-parton


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.