Fantasztikus indoklással utasította el az ügyészség a nyomozást a kampányolásra kötelezett közalkalmazottak ügyében

POLITIKA
2016 október 25., 11:36
comments 183

A kvótanépszavazási kampány legsötétebb fejezete az volt, hogy egy rakás fideszes önkormányzat arra kötelezte a közalkalmazottait és közmunkásait, hogy munkaidőben, egy Fidesz-pártlogós nyomtatott útmutatót követve a részvétel mellett kampányoljanak. Ez praktikusan azt jelentette, hogy egy megkapott listáról végi kellett hívniuk a telefonszámokat és érdeklődni, hogy az illető el akar-e menni szavazni.

A dolgot a 444 írta meg, Hadházy Ákos LMP-s társelnök-parlamenti képviselő pedig erre a cikkre hivatkozva feljelentést tett.

link Forrás

A Fővárosi Főügyészség lapunk birtokába került válaszában arra való hivatkozással utasította el a nyomozást, hogy ami történt, az nem bűncselekmény.

Önkormányzati alkalmazottak eszerint szabadon utasíthatók pártpolitikailag értelmezhető kampánymunkára a munkaidejükben, a közpénzen fenntartott intézményeik infrastruktúráját használva.

photo_camera Részlet a határozatból, a teljes változat itt

Az indoklás alant olvasható a dokumentumban, a kedvencünk az a rész, ahol arról írnak, hogy

Megjegyzendő, hogy a cselekmény tényleges megtörténtére semmilyen kétséget kizáró adat nincs.

Ez azért vicces, mert

  1. Kocsis Máté polgármester egy tévéinterjúban kerek perec bevallotta a dolgot.
  2. Hogyan keletkezhetnek kétséget kizáró adatok, ha a beismerő vallomás nem számít, az erre hivatott szervek viszont megtagadják, hogy nyomozzanak?

Az is izgalmas kérdés, hogy miért foglalkoztak egyáltalán azzal, hogy van-e kétséget kizáró bizonyíték a cselekmény megtörténtére, ha egyszer kimondták, hogy a dolog nem bűncselekmény.

Az ügyészség teljes levele ezen a linken olvasható el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.