Tovább borul a bili az úszószövetségben: Gyárfásék nem utalták át az olimpia felkészülésre szánt támogatást, mert a versenyző nem írta alá a diktátumukat

Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka után újabb bírálója akadt a Magyar Úszószövetségnek.

A Bernek Péter ügyeit intéző menedzseriroda. a STRONGAA tett ki egy posztot a Facebookra, ami messze nem azt a Gyárfásék által kommunikált verziót erősíti, hogy a szövetség mindenben lesi a versenyzőik kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják.

Bernek menedzserei szerint ezek

„valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély.”

És el is mesélik a saját sztorijukat. Bernek Péter - rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszó, ifjúsági olimpiai bajnok - is azok között a versenyzők között volt, akiknek az olimpia előtt támogatást ígért a szövetség, hogy zavartalanul készülhessenek Rióra.

Bernek Péter Fotó:AFP

Bár a szövetség szerint a támogatás a 2015-ös teljesítmény alapján jár a sportolóknak, de az utalás feltétele lett volna annak a szerződésnek az aláírása, amit Hosszú Katinka a szövetséget bírálva látványosan összetépett januárban.

Most kiderült, hogy nemcsak Hosszú Katinkának volt baja többek között azzal, hogy a sportolók képmását, nevét használta volna reklámcélokra a szövetség. Bernekéknek sem teszett ez és egyeztetni akartak a szerződés szövegének megváltoztatásáról. Csakhogy Gyárfásék semmilyen megkeresésükre nem reagáltak.

Ezért Bernekék nem írták alá a támogatásról szóló szerződést. A tárgyalásokat mereven elutasító szövetség válasza erre az volt, hogy a mai napig nem utalta át Bernek olimpiai felkészülési pénzét. (Bernek amúgy nem volt elégedett az olimpiai szereplésével, nem ő volt az egyetlen, aki rosszabbul szerepelt a várakozásoknál, önkritikusan kettest adott magának.)

Forrás: STRONGAA/Facebook

Gyárfás tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem tesz eleget Hosszú Katinka felszólításának és nem mond le.