Tovább borul a bili az úszószövetségben: Gyárfásék nem utalták át az olimpia felkészülésre szánt támogatást, mert a versenyző nem írta alá a diktátumukat

sport
2016 november 17., 09:22
comments 180

Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka után újabb bírálója akadt a Magyar Úszószövetségnek.

A Bernek Péter ügyeit intéző menedzseriroda. a STRONGAA tett ki egy posztot a Facebookra, ami messze nem azt a Gyárfásék által kommunikált verziót erősíti, hogy a szövetség mindenben lesi a versenyzőik kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják.

Bernek menedzserei szerint ezek

„valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély.”

És el is mesélik a saját sztorijukat. Bernek Péter - rövidpályás világ- és Európa-bajnok úszó, ifjúsági olimpiai bajnok - is azok között a versenyzők között volt, akiknek az olimpia előtt támogatást ígért a szövetség, hogy zavartalanul készülhessenek Rióra.

photo_camera Bernek Péter Fotó:AFP

Bár a szövetség szerint a támogatás a 2015-ös teljesítmény alapján jár a sportolóknak, de az utalás feltétele lett volna annak a szerződésnek az aláírása, amit Hosszú Katinka a szövetséget bírálva látványosan összetépett januárban.

Most kiderült, hogy nemcsak Hosszú Katinkának volt baja többek között azzal, hogy a sportolók képmását, nevét használta volna reklámcélokra a szövetség. Bernekéknek sem teszett ez és egyeztetni akartak a szerződés szövegének megváltoztatásáról. Csakhogy Gyárfásék semmilyen megkeresésükre nem reagáltak.

Ezért Bernekék nem írták alá a támogatásról szóló szerződést. A tárgyalásokat mereven elutasító szövetség válasza erre az volt, hogy a mai napig nem utalta át Bernek olimpiai felkészülési pénzét. (Bernek amúgy nem volt elégedett az olimpiai szereplésével, nem ő volt az egyetlen, aki rosszabbul szerepelt a várakozásoknál, önkritikusan kettest adott magának.)

photo_camera Forrás: STRONGAA/Facebook

Gyárfás tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem tesz eleget Hosszú Katinka felszólításának és nem mond le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.