Az I. kerületi önkormányzat szerint a polgármesternek fel kellett újítania azt a lakást, amit mindössze 80 ezer forintért bérel a saját kerületétől

Alaposan téved, aki szerint igencsak méltányos áron lakik Nagy Gábor Tamás a Várban egy olyan lakásban, amit az önkormányzattól bérel. Legalábbis ezt állítja maga az önkormányzat.

Reggel szemléztük a Magyar Nemzet cikkét arról, hogy a polgármester havi 81 ezer forintért bérel a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlék házban egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást. Hogy miért van szüksége a vagyonnyilatkozata szerint a XI. kerületben saját lakással rendelkező Nagy Gábor Tamásnak az önkormányzati lakásra is, arról az önkormányzat nem adott felvilágosítást.

Küldtek viszont egy közleményt, amiben azt írják, hogy Nagy Gábor Tamás rendes pályázaton nyerte el a lakást, sőt, másfélszer többet fizetett, mint a másik pályázó.

Hogy miért nem adták oda a lakást szociálisan rászorulóknak, arra a válasz az volt, hogy alaposan fel kellett újítani. És ugyanerre hivatkoznak akkor is, amikor közlik, hogy a környékbeli bérleti díjakkal való összehasonlítás irreleváns - kell-e mondani, hogy igencsak jutányosnak tűnik a 81 ezer forint a Várban -, mert a polgármester a saját költségén újította fel a lakást a földszinti, udvari. Amit nem is kap meg örökre, csak öt évre.

Arra viszont továbbra sincs válasz, hogy a polgármester - aki korábban egy másik bérleményt feltüntetett a vagyonnyilatkozatában - miért nem jelölte meg ezt a lakást is, pláne úgy, hogy jelentős összegeket kellett ráköltenie.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.