Az I. kerületi önkormányzat szerint a polgármesternek fel kellett újítania azt a lakást, amit mindössze 80 ezer forintért bérel a saját kerületétől

Budapest
2016 november 18., 14:44
comments 84

Alaposan téved, aki szerint igencsak méltányos áron lakik Nagy Gábor Tamás a Várban egy olyan lakásban, amit az önkormányzattól bérel. Legalábbis ezt állítja maga az önkormányzat.

Reggel szemléztük a Magyar Nemzet cikkét arról, hogy a polgármester havi 81 ezer forintért bérel a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlék házban egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást. Hogy miért van szüksége a vagyonnyilatkozata szerint a XI. kerületben saját lakással rendelkező Nagy Gábor Tamásnak az önkormányzati lakásra is, arról az önkormányzat nem adott felvilágosítást.

Küldtek viszont egy közleményt, amiben azt írják, hogy Nagy Gábor Tamás rendes pályázaton nyerte el a lakást, sőt, másfélszer többet fizetett, mint a másik pályázó.

Hogy miért nem adták oda a lakást szociálisan rászorulóknak, arra a válasz az volt, hogy alaposan fel kellett újítani. És ugyanerre hivatkoznak akkor is, amikor közlik, hogy a környékbeli bérleti díjakkal való összehasonlítás irreleváns - kell-e mondani, hogy igencsak jutányosnak tűnik a 81 ezer forint a Várban -, mert a polgármester a saját költségén újította fel a lakást a földszinti, udvari. Amit nem is kap meg örökre, csak öt évre.

Arra viszont továbbra sincs válasz, hogy a polgármester - aki korábban egy másik bérleményt feltüntetett a vagyonnyilatkozatában - miért nem jelölte meg ezt a lakást is, pláne úgy, hogy jelentős összegeket kellett ráköltenie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.