A liberális Mátrixban civil szervezetek és újságírók léptek a gonosz robotok helyére, de a magyar kormányszóvivő lerántja róluk a leplet

politika
2016 november 24., 18:00
comments 92

Van a magyar kormánynak, illetve Kovács Zoltán kormányszóvivőnek egy angol nyelvű blogja "About Hungary" néven. Mi legutóbb október végén írtunk róla, amikor félrevezetően

migránsok fotójával illusztrálták, hogy egy hungarista szélsőséges fejbe lőtt egy rendőrt Magyarországon,

és a cikkükben se szerepelt sehol, hogy nem egy menekült, vagy bevándorló, hanem egy magyar náci a gyanúsított, akit a helyszínen elfogtak.

Kovács Zoltán most "America and the Matrix red pill against liberal non-democracy” címmel írt egy bejegyzés, szóval hogy "Amerika és a mátrixos piros pirula a liberális nem-demokrácia ellen".

Ebben először végigmegy a már megismert toposzokon, a világot eláruló liberális értelmiségről, akik intellektuális, politikailag korrekt diktatúrát erőszakolnak rá mindenkire.

„MEG KELL SZABADULNUNK AZ ELNYOMÁSTÓL”

– írja a lassan hét éve hatalmon lévő magyar kormány szóvivője. Az ő helyzetében nem kis bátorság kell az ilyesmihez. Ha jól értem egyébként Trump eljövetele változtathat majd a magyar kormány rémes elnyomottságán is.

A legjobb, a mátrixos rész a közepe felé jön. Itt a liberálisok alkotnak egy alternatív valóságot, amit a tények helyére lép. Ebben

„nem gonosz robotokkal kell szembeszállni, hanem az elit, a média, a senki által nem választott véleményvezérek, az »úgynevezett«, valódi támogatók nélkül civil szervezetek cikizik megadásba az ellenfeleiket”.

Én mindenképpen támogatnék például egy véleményvezér-választást, annak az eredménye döntené el, hogy kinek lehet véleménye, vagy legalább is kinek lehet olyan vezérvéleménye, amivel mások egyetértenek. A történelemből nagyon sok példát tudnék mondani, amikor a demokratikus átmenet kulcsa az volt, hogy megtiltották, hogy a túl sokféle vezérvélemény elnyomja a helyes megközelítést.

A következő mondat is iszonyú erős.

Ebben „meg nem választott civil szervezetek”, széleskörű támogatás nélkül ideológiai ügyeket tolnak, és a fontos döntéseket megpróbálják a meggyőződésük (és támogatóik meggyőződése) szerint befolyásolni. Soha ilyen pontosan a demokrácia haláltusáját nem írta még le senki, hogy emberek fogják magukat, és megpróbálnak beleszólni a közügyekbe.

Egyébként a civil szervezetek megválasztása is fontos, lehetne a véleményvezérekével egyszerre, úgy a legköltséghatékonyabb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.