8 telken épül az új kórház, ebből 4 ugyanazé a Fidesz-közeli vállalkozóé

2016 december 5., hétfő 6:18
82

„Nem tudok semmit, arról nem tudok semmit, nem válaszolok.”

Sajnos csak ennyit mondott a Magyar Nemzet riporterének Tamás László vállalkozó, mikor a lap arról szerette volna kérdezni, hogy mit kezd majd a pénzzel, amit valószínűleg az államtól kap, miután megveszik a XI. kerületi Dobogón lévő 4 telkét. Tamás azért számíthat erre, mert az „Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumáról”, azaz a kerületbe tervezett új kórházról szóló kormányzati tervek éppen ide építkezne az állam.

A 2016. október 26-i Magyar Közlönyben megjelent határozat 8 telket, egy összesen 14,45 hektáros területet nevezett meg helyszínként.

A 8 telekből 4 (összesen 8,8 hektár) Tamás László és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk tulajdonában áll, egy 5,5 hektáros telket birtokol a Pilisi parkerdő Zrt. három kis telket pedig az önkormányzat.

Tamás László a Magyar Nemzet szerint 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után pedig a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagja. Jelenleg is két önkormányzattól kap fizetést: két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba külsős tagnak, és ugyanez történt Kőbányán is , ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.

Lázár János egy kormányinfón egyébként már elmondta, mennyibe kerülhet a terület megszerzése, szerinte

a föld megvásárlása és közművesítése 5 milliárd forint körüli értékre jöhet majd ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt