Balog Zoltánnak nem kell lemondania, mert nem ő tartotta rosszul a matekórákat

POLITIKA
2016 december 08., 14:42
comments 166

Lázár szerint Balog Zoltánon már csak azért sem lehet számon kérni a borzalmas PISA-eredményeket, mert nem ő tartotta a diákoknak a matematikaórát és a rossz teszteket sem ő írta. Szerinte azt sem lehet számonkérni Balog Zoltánon, hogy nem tudja mit jelent az, hogy valaki funkcionális analfebéta. Az oktatásért felelős miniszter szerdán ezt úgy határozta meg, hogy „ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti”. Miközben a funkcionális analfabetizmus éppen azt jelenti, hogy hiába képes valaki elolvasni a betűket, a szavakat, de magát a szöveget ennek ellenére sem érti.

A Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy elsősorban a tanároknak kellett volna jobban odatenniük magukat. Humoros jelleggel hozzátette, hogy ez persze nem jelenti, hogy minden kormánytag ki tudná tölteni a PISA-teszteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt