Balog Zoltánnak nem kell lemondania, mert nem ő tartotta rosszul a matekórákat

POLITIKA
2016 december 08., 15:42

Lázár szerint Balog Zoltánon már csak azért sem lehet számon kérni a borzalmas PISA-eredményeket, mert nem ő tartotta a diákoknak a matematikaórát és a rossz teszteket sem ő írta. Szerinte azt sem lehet számonkérni Balog Zoltánon, hogy nem tudja mit jelent az, hogy valaki funkcionális analfebéta. Az oktatásért felelős miniszter szerdán ezt úgy határozta meg, hogy „ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti”. Miközben a funkcionális analfabetizmus éppen azt jelenti, hogy hiába képes valaki elolvasni a betűket, a szavakat, de magát a szöveget ennek ellenére sem érti.

A Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy elsősorban a tanároknak kellett volna jobban odatenniük magukat. Humoros jelleggel hozzátette, hogy ez persze nem jelenti, hogy minden kormánytag ki tudná tölteni a PISA-teszteket.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.