A hibás fékszárnyak miatt zuhant le az orosz hadsereg gépe

katasztrófa
2016 december 28., 10:49
comments 159

A fekete doboz alapján kiderült, hogy miért zuhant le december 25-én az orosz hadsereg Szíriába tartó repülőgépe, fedélzetén 92 utassal, többek között az Alekszandrov kórus 64 zenészével.

Az derült ki, hogy a gép fékszárnyai nem egyszerre húzódtak vissza a felszállás közben.

Így az emelkedő gép felett a pilóta elvesztette az irányítást, és a repülő a Fekete-tengerbe zuhant.

Egy gyászoló hölgy virágot helyez el Valerij Halilov, az Alekszandrov együttes művészeti rendezőjének emléktáblája előtt. Fotó:  Alexander Yanyshev/Sputnik
photo_camera Egy gyászoló hölgy virágot helyez el Valerij Halilov, az Alekszandrov együttes művészeti rendezőjének emléktáblája előtt. Fotó: Alexander Yanyshev/Sputnik

A gép fekete doboza rögzítette a pilóták utolsó szavait, innen derült ki, hogy baj volt fékszárnyakkal.

A pilóták utolsó szavai ezek voltak:

  • Óh, a picsába!
  • A fékszárnyak, az istenit, mi a...
  • A magasságmérő!
  • [nem érthető rész]
  • Parancsnok, zuhanunk!

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.