Ennél szebben semmi sem írja le a NER-t: nem tudtuk megkérdezni Németh Szilárdot, hogyan takarítaná el a civileket, mert ki vagyunk tiltva a Parlamentből

Kövér László házelnök októberben szabályszegésre hivatkozva előbb csak hármunkat, majd pár nappal később az egész 444 szerkesztőségét kitiltatta a Parlamentből. Emiatt hónapok óta még a Kormányinfókon sem tudunk részt venni, mivel ott tartják.

Sarkadi Zsolt kollégámat (aki pedig nyakkendőt is felvett!) emiatt ma nem engedték be a Parlamentbe, hogy feltehesse a kérdéseit Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének és frakcióvezető-helyettesének a délelőtti sajtótájékoztatóján abban a témában, hogy hogyan akarja a kormánypárt „eltakarítani innen” a kormánynak nem tetsző civil szervezeteket. (Akiknek egyébként 2010-ben, amikor még nem tekintették őket ellenségnek, állami kitüntetést javasolt a fideszes vezetésű bizottság.)

Tehát az a tökéletesen kifejező helyzet állt most elő, hogy az eltakarítandó civil szervezetek ügyében nem kérdezhetett a kitiltott újság.

Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna tartani egy olyan sajtótájékoztatót, mint amilyet Orbán Viktor tartott októberben az elbukott kvótanépszavazás után: azon egyáltalán nem lehettek újságírók.

A Parlament éjszaka 1972-ben (Fotó: RIA Novosti / Sputnik)