Ennél szebben semmi sem írja le a NER-t: nem tudtuk megkérdezni Németh Szilárdot, hogyan takarítaná el a civileket, mert ki vagyunk tiltva a Parlamentből

POLITIKA
2017 január 12., 10:54
comments 128

Kövér László házelnök októberben szabályszegésre hivatkozva előbb csak hármunkat, majd pár nappal később az egész 444 szerkesztőségét kitiltatta a Parlamentből. Emiatt hónapok óta még a Kormányinfókon sem tudunk részt venni, mivel ott tartják.

Sarkadi Zsolt kollégámat (aki pedig nyakkendőt is felvett!) emiatt ma nem engedték be a Parlamentbe, hogy feltehesse a kérdéseit Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének és frakcióvezető-helyettesének a délelőtti sajtótájékoztatóján abban a témában, hogy hogyan akarja a kormánypárt „eltakarítani innen” a kormánynak nem tetsző civil szervezeteket. (Akiknek egyébként 2010-ben, amikor még nem tekintették őket ellenségnek, állami kitüntetést javasolt a fideszes vezetésű bizottság.)

Tehát az a tökéletesen kifejező helyzet állt most elő, hogy az eltakarítandó civil szervezetek ügyében nem kérdezhetett a kitiltott újság.

Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna tartani egy olyan sajtótájékoztatót, mint amilyet Orbán Viktor tartott októberben az elbukott kvótanépszavazás után: azon egyáltalán nem lehettek újságírók.

photo_camera A Parlament éjszaka 1972-ben (Fotó: RIA Novosti / Sputnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt