Nincs közszereplő gyanúsítottja a 4-es metró korrupciós ügyének

Októberben több személyt is kihallgatott a magyar ügyészség a 4-es metró beruházásnak korrupciós ügyében, de közszereplő egyelőre nincs a gyanúsítottak között.

A gyanú szerint 167 milliárd forintos károkozás történt, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás.

Az eljárást az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF is folytatta, vizsgálati jelentésük decemberre készült el.

Az ügyészség arról sem adott információt, hány személyt gyanúsítottak meg, írja a Magyar Hírlap. Áprilisig még biztosan nyomoznak a magyar hatóságok is az ügyben.

„A gyanúsítottak között nincs közszereplő, s annyit árult még el, egyikük sem áll kényszerintézkedés hatálya alatt. A gyanúsítottak számáról azonban információ nem adható”

– mondta a Hírlapnak Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Az OLAF 2012 és 2016 között nyomozott a magyar hatóságok munkáját is felhasználva: 2011 januárja után vizsgálódtak a magyar hatóságok.

Az OLAF decemberre elkészült jelentését az ügyről, amit a magyar kormány is megkapott, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (MH)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.