A budapesti olimpiát óriásplakáton hirdető Kemény Dénes szerint is tisztességes dolog lenne egy népszavazás az olimpiáról

2017 január 24., kedd 13:36
164

Nem várt fordulat jött a budapesti olimpia ügyében. Kemény Dénes, a vízilabdázók háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya reklámvideón reklámozza a budapesti olimpiát:

Sőt, a szerkesztőségünkkel szemben óriásplakáton is hirdeti a 2024-es olimpia budapesti pályázatát:

Kemény Dénes (Fotó: Szily László)

Ehhez képest Veiszer Alinda Hír Tv-s műsorában az adás előzetese szerint arról beszélt, hogy:

„Én azt gondolom, hogy az tisztességes, hogyha van népszavazás, az időzítés az nem tetszik, tehát a harmadik negyed között még nem szoktak szabályt változatni egy mérkőzésen.”

Az időzítéssel kapcsolatban azért meg kell jegyezni, hogy már korábban, októberben is próbáltak népszavazást kezdeményezni, de azt a Nemzeti Választási Bizottság furcsa indoklással leszavazta.

A nemrég megalakult, egyből kormányzati össztűz alá került Momentum Mozgalom néhány nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtött össze az olimpiáról szóló fővárosi népszavazás kezdeményezéséhez. Legutóbb a hétvégi kampányindítójukon beszéltek arról, mit szeretnének elérni. Tarlós István főpolgármester az aláírásgyűjtést ellenzi.

Arról, hogy mennyire nem éri meg olimpiát rendezni itt és itt írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt