A budapesti olimpiát óriásplakáton hirdető Kemény Dénes szerint is tisztességes dolog lenne egy népszavazás az olimpiáról

Budapest
2017 január 24., 13:36
comments 159

Nem várt fordulat jött a budapesti olimpia ügyében. Kemény Dénes, a vízilabdázók háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya reklámvideón reklámozza a budapesti olimpiát:

link Forrás

Sőt, a szerkesztőségünkkel szemben óriásplakáton is hirdeti a 2024-es olimpia budapesti pályázatát:

Kemény Dénes (Fotó: Szily László)
photo_camera Kemény Dénes (Fotó: Szily László)

Ehhez képest Veiszer Alinda Hír Tv-s műsorában az adás előzetese szerint arról beszélt, hogy:

„Én azt gondolom, hogy az tisztességes, hogyha van népszavazás, az időzítés az nem tetszik, tehát a harmadik negyed között még nem szoktak szabályt változatni egy mérkőzésen.”

link Forrás

Az időzítéssel kapcsolatban azért meg kell jegyezni, hogy már korábban, októberben is próbáltak népszavazást kezdeményezni, de azt a Nemzeti Választási Bizottság furcsa indoklással leszavazta.

A nemrég megalakult, egyből kormányzati össztűz alá került Momentum Mozgalom néhány nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtött össze az olimpiáról szóló fővárosi népszavazás kezdeményezéséhez. Legutóbb a hétvégi kampányindítójukon beszéltek arról, mit szeretnének elérni. Tarlós István főpolgármester az aláírásgyűjtést ellenzi.

Arról, hogy mennyire nem éri meg olimpiát rendezni itt és itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.