Trump tartja a szavát, és beint a törtető olajipar ellen tüntetőknek

környezetszennyezés
2017 január 24., 17:07

Trump két olajvezeték építését indítja újra, cél a Keystone XL és a Dakota Access befejezése, a környezetvédők várható heves tiltakozása ellenére.

Tavaly decemberben komoly sikert értek el a Standing Rock-tüntetők (vagy ahogy önmagukat hívják, vízvédők). Megakadályozták a Dakota Access Pipeline névre hallgató kőolajvezeték megépítését, pontosabban a tiltakozás hatására felfüggesztették az építkezés engedélyét és környezeti hatástanulmány elkészítését írták elő.

A Standing Rock-tüntetésről szóló cikkek:

A Keystone XL vezetékkel még Obama számolt le 2015-ben. "Nem szolgálná a nemzeti érdekeket a kanadai Alberta tartomány olajmezőitől a Mexikói-öbölnél található finomítókig húzódó Keystone XL kőolaj-vezeték megépítése" - mondta akkor, döntését több republikánus elnökjelölt-aspiráns azonnal elítélte és politikai indítékúnak minősítette az elnök döntését.

Ezeket az előzményeket látva nem meglepő, hogy Trump már első napjaiban úgy döntött, ideje életet lehelni az országon áthúzódó csőkígyókba.

Környezetvédő csoportok máris heves tiltakozásba kezdtek, a Sierra Club közölte, hogy mindent meg fog tenni a vezetékek ne épülhessenek meg. A Dakota Access 1825 kilométer, a Keystone XL 2700 kilométer hosszan futna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.