Bevonult a Fidesz a Figyelőbe: Lánczi Tamás és L. Simon László "újítja meg" a pénzügyi hetilapot

2017 január 26., csütörtök 13:25
134
Schmidt Mária és Lánczi Tamás. Fotó. Botos Tamás Fotó: Botos Tamás/444

"Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját. Ennek érdekében 2017. január 26-tól háromtagú szerkesztőbizottságot állít fel, amelynek feladata a lap megújítása. A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, tagjai L. Simon László és Tallai Gábor" 

- írja honlapján közleményében, aminek stílusosan a "Megújul a Figyelő" címet adták. Ők hárman értékelik a lap piaci helyzetét, és javaslatokat dolgoznak a hetilap, valamint a figyelo.hu 

"intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felelnek az átalakítás sikeres megvalósításáért".

Illúziók persze nem nagyon maradtak azok után, hogy Schmidt Mária vette át a korábban csődvédelem alá került lap illetve annak kiadójának irányítását, de a gazdasági újság munkatársai bíztak abban, hogy minél tovább tudják a korábbi minőségben végezni munkájukat. 

"Minőség, méltányosság és mértéktartás"  

- ezekkel a jelszavakkal vette át a Terror Házát vezető Schmidt a patinás Figyelőt, amely 1958 óta jelenik meg, és idáig objektív gazdaságpolitikai tudósításairól volt ismert. A gazdasági újság eladásának történetét folyamatosan követtük mi is, legutóbb szeptembertben írtunk róla részletesen.

Most a szerkezeti és vizuális megújítását egy olyan szerkesztőbizottság veszi át, amit Habony Árpád és Arthur Finkelsteinnel közös brit bejegyzésű tanácsadócégének igazgatója, Lánczi Tamás, századvéges "elemző" vezet. 

Lánczi mellett helyet kapott a bizottságban L. Simon László, nyáron leváltott kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója. (Figyelő)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt