Bevonult a Fidesz a Figyelőbe: Lánczi Tamás és L. Simon László "újítja meg" a pénzügyi hetilapot

Média
2017 január 26., 13:25
comments 129
Schmidt Mária és Lánczi Tamás a Századvég konferenciáján  2016-ban.
photo_camera Schmidt Mária és Lánczi Tamás. Fotó. Botos Tamás

"Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját. Ennek érdekében 2017. január 26-tól háromtagú szerkesztőbizottságot állít fel, amelynek feladata a lap megújítása. A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, tagjai L. Simon László és Tallai Gábor" 

- írja honlapján közleményében, aminek stílusosan a "Megújul a Figyelő" címet adták. Ők hárman értékelik a lap piaci helyzetét, és javaslatokat dolgoznak a hetilap, valamint a figyelo.hu 

"intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felelnek az átalakítás sikeres megvalósításáért".

Illúziók persze nem nagyon maradtak azok után, hogy Schmidt Mária vette át a korábban csődvédelem alá került lap illetve annak kiadójának irányítását, de a gazdasági újság munkatársai bíztak abban, hogy minél tovább tudják a korábbi minőségben végezni munkájukat. 

"Minőség, méltányosság és mértéktartás"  

- ezekkel a jelszavakkal vette át a Terror Házát vezető Schmidt a patinás Figyelőt, amely 1958 óta jelenik meg, és idáig objektív gazdaságpolitikai tudósításairól volt ismert. A gazdasági újság eladásának történetét folyamatosan követtük mi is, legutóbb szeptembertben írtunk róla részletesen.

link Forrás

Most a szerkezeti és vizuális megújítását egy olyan szerkesztőbizottság veszi át, amit Habony Árpád és Arthur Finkelsteinnel közös brit bejegyzésű tanácsadócégének igazgatója, Lánczi Tamás, századvéges "elemző" vezet. 

Lánczi mellett helyet kapott a bizottságban L. Simon László, nyáron leváltott kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója. (Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.