L. Simon a Figyelőről: Nem független lapot akarunk csinálni

Középén L. Simon László Balog Zoltán és Kósa Lajos felé fordul. Fotó: MTI / Kovács Attila

A Magyar Nemzet érte utol a fél éve elzavart kulturális államtitkárt, akinek rég volt akkora napja mint a mai:  kész megoldási tervet állított össze a könyvpiac feltámasztására, és elfoglalta méltó helyét a Figyelő szerkesztőbizottságában is. 

A bizottságot Lánczi Tamás vezeti, a volt államtitkáron kívül pedig tagja még Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója. 

L. Simont a kormányból ugyan kitették, országgyűlési képviselőként azért még most is az ország jobbításán dolgozik. Azt nyilatkozta most a napilap egyik újságírójának, hogy nem lát összeférhetetlenségi problémát, mivel 

"nem egy független lapot akarunk csinálni,"

de - Schmidt Mária tulajdonos - nem is azt várja tőlük, hogy politikailag semleges, hanem hogy  "értékalapú újságot csináljanak". Így aztán L. Simon nem is tartja aggályosnak saját kinevezését.  

Az egykori államtitkár szerint egyébként, ha létezne olyan, hogy pártsemleges lap, akkor valóban furcsa lenne őt berakni egy szerkesztőbizottság, de szerencsére ilyen nincs, úgyhogy jó helyre került. L. Simon szerint egyébként is lesznek azért kormánykritikus cikkek a hetilapban, és nem lesz kormányszócső a Figyelő. (Magyar Nemzet)