Hatalmas viktátorozás ment az MSNBC-n

2017 február 3., péntek 19:27
135

Rachel Maddow naponta élőben jelentkező politikai műsorában az MSNBC amerikai tévécsatornán ezúttal Orbán Viktor, Magyarország és Putyin látogatása is téma volt.

A műsorvezető azzal kezdte, hogy vannak politikusok, akik úgy viselkednek, mintha állandóan részegek lennének. Erre hozta példának Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, és legendás akcióját, mikor lediktátorozta Orbánt, és adott neki egy laza pofont.

Maddow itt váltott át Orbánra, és hosszan beszélt Magyarország rendszerváltás utáni történetéről, és Orbán szerepéről. Maddow leírása szerint miután 2002-ben Orbán elvesztette a választást, a trauma mély nyomot hagyott benne, és eltökélte, hogy visszatér, és akkor már nem adja ilyen könnyen magát. És jött is újra 2010-ben, majd aztán a választási szabályok átírásával megtartotta a kétharmados parlamenti többséget a 2014-es választáson is.

A műsorvezető elsorolja Orbánék több intézkedését is, és nem túl kedvező a mérleg: határkerítés, médiahadjárat, a bírói kar kiherélése, a fontos politikai pozíciók elfoglalása és hasonlók. Még arról is szó esik, hogy Orbánt a keresztneve miatt Viktátornak becézik itthon, és a műsorban Maddow is többször így hívja.

Aztán a végén rátér Putyin látogatására, és hogy a budapesti volt Putyin első külföldi útja, mióta Trump az amerikai elnök. Szó esik arról is, hogy Magyarország hogyan közeledik Oroszország felé, és hogy Oroszország miért nem a legjobb szövetséges.

A teljes műsort itt lehet megnézni, a magyar rész 5 perc környékén kezdődik. (Ha nem indul, ezen linken is elérhető a videó.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt