A nép nyomására visszavonják a rendeletet Romániában, ami legalizálta volna a korrupciót

külföld
2017 február 04., 19:22
comments 194

Romániában egész héten százezrek tüntettek egy sürgősségi kormányrendelet miatt, ami enyhítette volna a hivatali visszaélésekre vonatkozó törvényeket és megkönnyítette volna az amnesztiát, vagyis legalizálta volna a korrupciót.

Öt napja áll a bál Romániában, rekordszámú tömeg követetelte a kormánytól, hogy vonják vissza a Btk.-t módosító rendeletet.

link Forrás
Sorin Grindeanu, a román miniszterelnök szombat este bejelentette, hogy vasárnap kormányülésen visszavonják a rendeleteket és konzultálnak a többi párttal, derült ki a
percről-percre közvetítéséből.

„Több döntést is hoztunk az elmúlt napokban. Az egyik, hogy holnap kormányülést tartunk, hogy visszavonjuk a vitatott sürgősségi kormányrendeleteket. Megtaláljuk a jogilag megfelelő utat, hogy ezek a sürgősségi rendeletek ne lépjenek érvénybe"

– mondta el a miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.