Lánczi Tamás a Figyelő főszerkesztője

2017 február 7., kedd 16:43
137

"Újabb állomásához érkezett a Figyelő hetilap megújítása."

Ezzel a felütéssel rakta ki a honlapjára a Figyelő a hírt, miszerint a Századvég Alapítvány vezető kutatója, az újságot vezető szerkesztőbizottság eddigi elnöke lett a 60 éves hetilap főszerkesztője. 

Fotó: Botos Tamás / 444

"A javaslatok kidolgozásáért felelős szerkesztőbizottság ajánlásokat tett a szerkesztőségnek az újság vizuális és strukturális átalakítására, amelyet a lap munkatársai megvitattak és módosított formában elfogadtak. A megújulás mind az online, mind a print változatot érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. A mai naptól a lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el" - írta a szerkesztőség nevében Lánczi Tamás, Kamasz Melinda eddigi főszerkesztő-helyettes, és Brückner Gergely, a lap Pénz-piac rovatának korábbi vezetője. 

Lánczit két hete nevezte ki a lapot december óta tulajdonló Schmidt Mária a szerkesztőbizottság élére. Ő a Századvég Alapítvány vezetője, Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein nemzetközi tanácsadócégének vezetője. (Korábban dolgozott a kormányban is: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek volt kabinetvezetője és helyettes államtitkára is.) 

G. Fodor Gábor után Lánczi a második elemző, aki egy Habonyhoz közeli médiumnál kap főszerkesztői posztot.

Tagja volt még a bizottságnak L. Simon László volt kulturális államtitkár és Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója is. Információink szerint a bizottság feloszlatása annak is szól, hogy a szerkesztőség "nem reagált jól" arra, hogy a továbbiakban egy komplett grémium vizsgálhatja cikkeiket. (A Schmidt-éra eddigi történéseit itt írtuk meg.) 

Láncziék érkezése óta jelezte a távozását Jandó Zoltán újságíró, Lambert Gábor főszerkesztő és Brückner Gergely újságíró-rovatvezető is. Brückner felmondása dacára azért szerepelhet az aláírók között, mert egyelőre felmondási idejét tölti a lapnál. (Figyelő)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt