Bánki Erik megpróbálta keresztülokoskodni a műsorvezetőn, hogy a Professzorok Batthyány Köre nem mondta, hogy intézményesült Magyarországon a korrupció

2017 február 20., hétfő 20:36
187

Bánki Erik fideszes képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. A fő téma természetesen az olimpiai népszavazás volt, és Bánki mondta is az utóbbi napokban kialakult fideszes érveket:

  • ne legyen népszavazás,
  • vagy legyen, de országos,
  • de úgyis mindegy,
  • amúgy is mindenki aljas, aki nem a Fidesz.

Aztán Mészáros Antónia, a műsorvezető szembesíti Bánkit azzal, hogy az olimpia ellenzőinek nagy része azért ellenzi az olimpiarendezést, mert attól tart, hogy a fideszesek az olimpiára szánt pénzt el fogják lopni. Ennek alátámasztása érdekében Mészáros felhozta a jobboldali professzorokat tömörítő szervezet, a Professzorok Batthyány Köre elemzését is, ami szerint Magyarországon intézményesült a korrupció.

Erre Bánki:

„Azért pontosítsunk, tehát a Professzorok Batthyány Köre nem azt nyilatkozta, hogy intézményesült a korrupció Magyarországon...”

Erre Mészáros Antónia idézte a Professzorok Batthyány Köre jelentéséből, hogy tényleg azt írták, hogy Magyarországon intézményesült a korrupció.

Erre Bánki:

„(...) Ez az ő állításuk.”

A fideszes becsületére legyen mondva: a beégés után volt még annyi lélekjelenléte, hogy irdatlan négyesmetrózásba kezdjen, és a demszkyzés közepette össze tudja szedni magát.

A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt