Ezzel a képpel adta ki a hírt az MTI, hogy határidő előtt készre jelentették a vizes világbajnokság uszodáját

sport
2017 február 21., 11:25

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el - jelentették be kedden délelőtt.

A hírhez tartozó MTI-kép szerint ez majdnem igaz:

MTI Fotó: Balogh Zoltán
photo_camera Fotó: MTI

Az, hogy költségkereten belül készült el, az kb. ugyanennyire igaz. Az első hírek szerint ugyanis 8 milliárdba került volna az uszoda, ehhez képest cirka 40 milliárd forint lett csak ez az épület, mindennel együtt pedig 100 milliárd körül lesz a világbajnokság költségvetése. Az igaz, hogy mire megkötötték az uszodára a szerződést, akkor már szó sem volt a korábban ígért 8 milliárdról, 38 milliárdról állapodtak meg. 

Az épület természetesen nem olyan lett, amilyen látványtervekkel első, majd második körben elkápráztattuk a világot. 

Itt a bizonyíték, hogy nincs igaza a károgóknak, és nem is olyan lett, mint egy lehangoló parkolóház, az épület soha sehol nem látott, igazán izgalmas részletekkel ejti ámulatba a világot. 

photo_camera Fotó: MTI

 "Ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól" - jelentette ki az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs a keddi ünnepélyes eseményen.

Az MTI szerint a Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

A kulcs maga is gyöngyörű lett, szép emlék lesz az idők végezetéig. 

photo_camera Fotó: MTI

Tarlós István az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek, amely igazi kihívás, ugyanakkor „a mai nap is bizonyítja, hogy sikeresen fel tudunk készülni”.

Szerinte Budapest célja, hogy számokban felülmúlja az elmúlt két vizes világbajnokság eredményeit: 2013-ban Barcelonában és 2015-ben Kazanyban háromezer sportoló vett részt, százezer néző szurkolt a helyszíneken, a televízió-közvetítésekkel pedig közel négymilliárd nézőt értek el. Ezt szeretné most túlszárnyalni a magyar főváros, melynek célja, hogy legalább ötmilliárd emberhez jussanak el a közvetítések. 

„Budapest a világbajnokság alatt a legszebb arcát mutathatja, ha el nem rontjuk ezt a saját össze-vissza kommunikációnkkal” - jegyezte meg az MTI szerint Tarlós István.      

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.