Törvénnyel kényszeríti ki a Fidesz a civilek adatait, hogy aztán politikai célból lobogtathassa azokat

POLITIKA
2017 február 21., 13:00
comments 297

„Külföldről finanszírozott szervezetként” kellene regisztráltatnia magát minden olyan szervezetnek, amelyik egy bizonyos összegnél többet kap külföldről – írja a hvg.hu. Hogy az összeg pontosan mennyi, azt később fogják meghatározni.

A Fidesz évadnyitó frakcióülésén a lap szerint kiemelt téma volt a várható civiltörvény. Ez az, ami még január elején került elő, és bár eredeti szövege szerint a civilek vagyonbevallásáról lett volna szó, a fideszes Németh Szilárd egy pillanatában véltlenül kicsit túl őszinte volt, és elárulta, hogy a cél az őket zavaró szervezetek, így a TASZ, a Transparency International és a Magyar Helsinki Bizottság eltakarítása az országból minden eszközzel.

A frakcióülésen a hvg.hu információi szerint arról beszéltek, ezt a témát érdemes ütni, mert az emberek vevők rá, voksokat hoz. 

A cél „a kikényszerített adatok politikai kommunikációs térbe helyezése”.

Nem mintha ez nem lett volna az első pillanattól világos. A hvg.hu cikke alapján viszont a frakcióülésen már nem voltak olyan szemérmesek a képviselők, mint a nyilvánosság előtt, és arról beszéltek, a vagyonnyilatkozatokkal megszerzett információkat hogyan lehet majd politikai célra használni. Rogán Antal állítólag hosszan beszélt arról, hogy a román szociáldemokraták milyen sikeresek voltak a saját Soros-ellenes kampányukkal.

Kisebb problémát csak az okoz a hvg.hu cikke szerint, hogy hogyan lőjék be az értékhatárt, hogy az csak a megcélzott szervezetekre vonatkozzon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.