Évente több mint százmilliós támogatásokat húznak be az izsáki polgármester rokonai és cégei

2017 február 22., szerda 8:17
258

Mondok József Izsák fideszes polgármestere, de a politizálás mellett érdekelt több cégben és ő a Magyar Lovas Szövetség egyik nagy hatalmú vezetője is. Január végén írtuk arról, hogy az egyik cége 2014-ben a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán 35 millió forintot nyert egy vadászház építésére. Mondok izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER-egyesület bírálóbizottságának.

A ház 2015-ben készen is lett, Mondok pedig beköltözött az EU-s pénzből épített ingatlanba.

Mi láttuk is, ahogyan reggel onnan ment indult munkába, az N1TV-nek pedig elismerte, hogy a házban lakik. Ezt később korrigálta, és azt mondta, nem lakik ott, csak folyamatosan, hosszabb időt tölt a vadászházban. A Magyar Államkincstár cikkünk megjelenése után rendkívüli vizsgálatot indított az ügyben.

Aztán pár nappal később megírta az Index, hogy a Mondok-család a Somogy megyei Karádon is épített egy panziót pályázati pénzből, de azt sem nagyon hirdetik sehol, és még a helyiek sem igen tudnak a szálláshelyről. A Mondok-családnak Karádon is vannak komoly mezőgazdasági érdekeltségei. A Somogy megyei panzió építésekor ráadásul elszámolási szabálytalanságok miatt már eleve nem a megítélt 49,5 millió forintos támogatást fizették ki Mondok cégének, hanem csak 40,8 milliót.

Az ilyen apró mellényúlások ellenére azonban Mondok József nagyon gyakorlott pályázó. Ez már csak abból is látszik, ha összeszedjük, hogy ő, a közeli családtagjai és a hozzá köthető cégek mennyi támogatást kaptak 2015-ben és 2016-ban. Ezt az Államkincstár oldalán könnyen meg is lehet tenni, ott elég csak nevekre keresni. Ez jön ki: