Kósa szerint azért, mert kevesebb mint 250 ezer budapesti népszavazást szeretett volna az olimpiáról, máris reménytelen lett az ügy

A kormány, a Fidesz elnöksége és országgyűlési képviselőcsoportja is azt tanácsolja a főpolgármesternek és a fővárosnak, hogy vonja vissza a 2024-es nyári olimpiára benyújtott pályázatát, „ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe” – mondta Budapesten, sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője, aki már az ATV-ben is hasonlókról beszélt.

Fotó: Botos Tamás

Kósa szerint egy eleve esélytelen küzdelembe további erőket, anyagiakat, erőforrásokat beleölni, az az ország presztízsének nem használ. Mint mondta, az ellenzék „hátba szúrta az olimpia ügyét”, mert „a napi politikai érdekeik, a rövid távú politikai haszonszerzés sokkal többet számít nekik”, mint egy olyan, korábban konszenzusos nemzeti ügy, mint az olimpia.

Továbbra is érdekes, hogy konszenzusról beszél, amikor gyakorlatilag senki sem érvelt normálisan az olimpia mellett, és a pályázatot bármilyen vita nélkül vonja vissza Orbán Viktor és Tarlós István.

Kapcsolódó anyagunk arról, hogy soha senki nem beszélt olyan keményen a nép akaratát kifejező népszavazásról, mint Orbán Viktor 2008-ban.