Kocsis Máté soha nem felejti el a budapesti olimpia árulóinak megbocsáthatatlan, történelmi bűnét

politika
2017 február 25., 11:38
comments 590

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke és Józsefváros polgármestere interjút adott a Fidesz frakció által pénzelt Pesti Srácok politikai blognak, aminek a vezetői még kormányzati díszpályázatokon is húznak be pénzeket. Kocsis sok újat nem mondott, a Fidesz és a kormány eddig ismételgetett agybajait visszhangozta az olimpiarendezéssel kapcsolatban.

Mármint azt, hogy a baloldal korábban támogatta az olimpia ügyét, de aztán kihátráltak, ezzel megszűnt a nemzeti egység, és így ciki lett volna fenntartani az olimpiai pályázatot, ezért vonják azt vissza.

Kocsis sajnos nem fejtette ki, hogy akkor miért nem vonták vissza a pályázatot hetekkel ezelőtt, mikor már látszott, hogy az ellenzék nagy része az aláírásgyűjtő Momentum mellé áll, és sajnos arról sem beszélt, hogy milyen érvei voltak a kormánynak az olimpiarendezés mellett, hogy miért nem kampányolt mellette, és hogy miért mondta akkor a Fidesz az eddigi intézkedéseire, hogy nemzeti egység van mögöttük annak ellenére, hogy azok többségét a baloldali pártok nem támogatták.

De Kocsis interjújának igazi nóvuma a hangneme, ugyanis

ilyen agresszív és duzzogó mondatokkal még senki nem kommentálta az ügyet.

A polgármester mindenkit elküldött a fenébe. Szerinte az ellenzék és a Momentum

  • sunyi,
  • kisstílű,
  • hazug,
  • hamis és
  • csaló.

És minden az ő hibájuk. Kocsis azt mondja, hogy amit a Momentum és az ellenzék elkövetett, az

történelmi bűn.

A polgármester sosem várta volna a baloldaltól ezt a súlyos bűntettet, amire szerinte nincs bocsánat, és sosem fogják elfelejteni. Egészen pontosan:

„Mindezt szétverni megbocsáthatatlan bűn volt. És biztosan sokan vagyunk, akik ezt sosem fogjuk elfelejteni.”

A baloldal mérhetetlen bűne alól nincs feloldozás, a felelősség pedig nem a kormányé, ami telibe szarta, hogy akár egy épkézláb érvet is felhozzon az olimpia mellett, hanem az ellenzéké, amiért támogatni mert egy népszavazási kezdeményezést.

Kocsis ki is fejti, milyen súlyos, elsöprő, lélekfagyasztó és elmebénító következményei lesznek ennek a történelmi bűnnek:

„Mostantól fogva viszont minden ma élő magyarnak tudomásul kell vennie, hogy csak televízión vagy esetleg nagy utazás árán fog olimpiát látni. Lehet, hogy kelhet mindenki megint hajnali háromkor, hogy megnézhessen a tv-ben például egy vízilabdameccset ahelyett, hogy kisétálna délután a gyerekeivel a Margitszigetre.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.