Pachmann Péter, aki magát tisztességes riporternek tartja, ma két interjúval is bebizonyította, hogy nem az

Média
2017 március 14., 13:14
comments 230

Azután, hogy a TV2 hétfőn Hujber Ferencet behívta a Mokkába, és a színész – ahogy egyébként már 2015-ben is tette – teljesen összefüggéstelenül hadovált mindenféléről, valamiért jó ötletnek tartották, ha másnap is behívják parádézni, függetlenül attól, hogy előző nap világossá vált, hogy súlyos problémákkal (démonokkal!) küzd.

Pachmann Péter és Szabó Dóra döbbenten hallgatja az interjúalanyt
photo_camera Pachmann Péter és Szabó Dóra döbbenten hallgatja az interjúalanyt

Hujberrel ma is Pachmann Péter és Szabó Dóra beszélgetett, mondván, tegnap megígérték, hogy folytathatja a történetét.

link Forrás

Hujber folytatta a zagyválást, miközben Pachmann végig kellemetlenül fészkelődött, és amikor Hujber azt mondta, hogy „Orbán Viktor Magyarország királya”, és mindenféle királyokról beszél, akkor Pachmann közbeszólt, hogy:

„Ha politikát hozol bele, akkor le kell kevernünk, azért mondom, hogy…”

link Forrás

Pachmann Péter viszonya a politikával és a tisztességgel

Ez egyébként egészen aggályos egy közéleti műsorban, pláne a Mokkában, ahol naponta kikérdezik a kormánypropaganda által előírt közleményeket a fideszes nyilatkozóktól. De hát mégis csak a TV2-ről van szó. Persze ilyesmi mondjuk Kósa Lajossal nyilván nem történhetne meg:

link Forrás

Azért is furcsa, hogy nem lehetett politikáról beszélni, mert nem sokkal később Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke volt a Mokka vendége. Tőle Pachmann a Frost/Nixon óta nem látott riporteri tökösséggel olyanokról kérdezett, hogy milyen a viszonyuk Gyurcsány Ferenccel, miért káromkodnak annyit a momentumosok, és számon kérte, hogy nem lett volna-e elegánsabb engedni a Tényeknek, hogy forgasson a szolnoki rendezvényükön.

Fekete-Győr elmondta, hogy azért nem, mert megvágják a nyilatkozataikat, és propagandatévének csak élőben nyilatkoznak. Pachmann erre azt mondta:

„Nem gondolom azt, hogy propagandatévé vagyunk, már olyan szempontból, hogy nyilván akkor most nem beszélnénk itt mi sem. Nem gondolja?”

link Forrás

Ezután arról beszélt, hogy szerinte a Tényekben(!!!) tisztességes emberek dolgoznak, ő is lehúzott ott 19 évet, és magát annak tartja. Sőt, azt is mondta Fekete-Győr Andy Vajnát és Mészáros Lőrincet emlegető mondatára utalva, hogy:

„De higgye el, hogy ilyeneket, hogy Orbán Viktor strómanja, nem mondhatna, hogyha ez propagandatévé lenne, higgye el, hogy akkor nem hívnánk legközelebb, és mégis itt van!”

Ezután Pachmann még abba is belekezdett, hogy: „Értem én, hogy hova akarja a beszélgetést terelni...” Erre Fekete-Győr már csak annyit tudott mondani, hogy:

„Önt azt mondja, hogy érti, hogy merre akarom terelni a beszélgetést, de most arról beszélgetünk, hogy Gyurcsány Ferenccel mi a helyzet, meg hogy mi az a káromkodás, meg én nem tudom, micsoda, meg hogy miért nem jutott be a TV2 stábja.”

Pedig szerinte ennél fontosabb, hogy mit akarnak elérni. Pachmann kapva kapott az alkalmon, és érdeklődött, hogy az olimpiai kampányból maradt 4 millióval fognak-e nekimenni a választásnak.

Csak hogy megnyugtassuk Pachmann Pétert, hogy ő nem fideszes propagandista, összehasonlításképp mutatjuk, egy hete milyen keményen kérdezte ki a Figyelőből propagandalapot csináló Lánczi Tamás Századvéges „elemzőt” is:

link Forrás

A megtestesült elegancia

A Hujber-interjú egyébként végül nagyon kínosan ért véget: Pachmann arról beszélt, hogy csomóan megvádolták Hujbert, hogy médihacket csinál, vagy hogy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll, bár – mint mondta – ő ilyet nem feltételezhet. (Szabó Dóra pedig azt is felvetette, hogy Hujber a zagyválásával előfordulhat, hogy „keresztény embereket bánt meg”.) Pachmann aztán arra jutott, hogy: „Ha szórakozol, akkor köszönjük szépen, hogy itt voltál.” Szinte olyan kínos volt, mint amikor az RTL Klub megalázta Mohamant, miközben pontosan tudták, hogy nincs valami jól.

Ezután a FEM3-ban beszélt arról, mi történt, azon méltatlankodott, hogy Hujber „vigyorgott, hogy ez csak egy jó kis poén volt a részéről”, ezért befejezte vele a beszélgetést. Elegáns. (Egyébként amikor Vujity Tvrtko a behívott vendéggel, Berki Krisztiánnal kezdett el kötekedni a Mokkában, akkor a riportert kirúgták a tévétől.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.