Orbán most ünnepli a brexitet, pedig tavaly a Daily Mailben óvatosan ellene kampányolt

POLITIKA
2017 március 15., 17:13
comments 146
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

A miniszterelnök a mai, stílusában és mondanivalójában is kb. Csurka Istvánt idéző „ünnepi” beszédében szó szerint azt mondta, hogy:

„Az elmúlt évben a nemezetek újra fellázadtak. Fellázadtak a bürsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a feneketlen bendőjű nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen. Először az angolok, aztán az amerikaiak, és ebben az évben jön a folytatás.”

link Forrás

Ehhez képest még jóval Donald Trump győzelme előtt, a brexit előtti kampányban Orbán Viktor egyes szám első személyben közölt angol nyelvű, egész oldalas hirdetést a Daily Mailben, hogy a több 100 ezer kint dolgozó magyar életét megnehezítő brexit ellen érveljen:

„A döntés az önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszke arra, hogy önök mellett állhat az Európai Unió tagjaként” – írta Orbán a Daily Mailben
photo_camera „A döntés az önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszke arra, hogy önök mellett állhat az Európai Unió tagjaként” – írta Orbán a brexit előtt a Daily Mailben

Persze érdemes még megvárni a beszéd leiratát, hátha utólag most is máshogy fogalmazott, mint a valóságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.