Orbán felesége az azeri diktátor feleségével nyitott meg egy kiállítást

Az azeri elnöki hivatal honlapjáról derült ki, hogy Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége nem csak levélben ápol jó viszonyt az azeri diktatúra alelnökével, Mehriban Aliyevánal, aki amúgy az azeri diktátor, Ilham Aliyev felesége

Fotók: azertag.az

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Lévai elutazott a Bakui Magyar Napokra, de az elnöki honlapról most az is kiderült, hogy a miniszterelnöki feleség Mehriban Aliyevánal közösen vett részt egy kiállításmegnyitón és egy gálakoncerten. Mindezt a Heydar Aliyev Központban, amit a jelenlegi elnök ugyancsak diktátor apjáról neveztek el. 

Az elnöki honlap szerint a programot közösen szervezte a helyi magyar nagykövetség és a Heydar Aliyev Alapítvány, aminek vezetője Mehriban Aliyeva elnöki feleség és az ország alelnöke. Köszöntőbeszédében Lászlóczki Imre nagykövet megköszönte a firstlady közbenjárást a kiállítás létrejöttéhez. A tárlaton Eisenhut Ferenc festményeit mutatták be. 

Lévai Anikó tavaly már egyszer Bakuban járt, amikor Orbán Viktor kitüntette az azeri diktátor akkor még nem alelnökké kinevezett feleségét. Egy írásbeli kérdésre, hogy mi szükség volt a kitüntetésre, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár válaszolt, aki szerint "a kitüntetéssel a kormány azt a támogatást szeretné elismerni, amelyet a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának, Óvodáj ának, Általános Iskolájának rekonstrukciója és bővítése során nyújtott."