15 nap börtönre ítélték Navalnijt

külföld
2017 március 27., 10:42

A vasárnapi korrupcióellenes tüntetés felé tartva őrizetbe vett orosz ellenzéki vezetőt a hatóságoknak való ellenszegülés vádjával ítélték el.

Navalnij a pár órával korábbi meghallgatásán nem tört meg, mint mondta, nem neki, hanem a korrupció gyanújába keveredett miniszterelnöknek, Dmitrij Medvegyevnek kéne ott állnia, és felelnie a kérdésekre. A betiltott tüntetés megszervezéséért pedig 340 dolláros pénzbüntetést kapott.

Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP
photo_camera Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP

Oroszországban (Szentpétervártól Szibériáig összesen 82 városban) vasárnap az ellenzék a 2011-2012-es tüntetések óta nem látott létszámban, több tíz ezer fővel ment utcára jórészt előre betiltott tüntetéseken, hogy tüntessen a mindent elárasztó korrupció ellen, de a hatóságok – ahogy Fehéroroszországban is – szétverték a tüntetéseket. Az EU és az USA is követelte Moszkvától, hogy azonnal engedje szabadon a több száz letartóztatott tüntetőt, de hiába(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.