15 nap börtönre ítélték Navalnijt

2017 március 27., hétfő 10:42
108

A vasárnapi korrupcióellenes tüntetés felé tartva őrizetbe vett orosz ellenzéki vezetőt a hatóságoknak való ellenszegülés vádjával ítélték el.

Navalnij a pár órával korábbi meghallgatásán nem tört meg, mint mondta, nem neki, hanem a korrupció gyanújába keveredett miniszterelnöknek, Dmitrij Medvegyevnek kéne ott állnia, és felelnie a kérdésekre. A betiltott tüntetés megszervezéséért pedig 340 dolláros pénzbüntetést kapott.

Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP Fotó: VASILY MAXIMOV

Oroszországban (Szentpétervártól Szibériáig összesen 82 városban) vasárnap az ellenzék a 2011-2012-es tüntetések óta nem látott létszámban, több tíz ezer fővel ment utcára jórészt előre betiltott tüntetéseken, hogy tüntessen a mindent elárasztó korrupció ellen, de a hatóságok – ahogy Fehéroroszországban is – szétverték a tüntetéseket. Az EU és az USA is követelte Moszkvától, hogy azonnal engedje szabadon a több száz letartóztatott tüntetőt, de hiába(AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt