A felújított metró az új Széll Kálmán téri óra: megint összeomlott, kiszedték a forgalomból

Budapest
2017 március 28., 13:52

Délután újra ki kellett állnia a forgalomból a Metrovagonmas által gyártott és felújított metrószerelvénynek a 3-as vonalról - közölte a Metróért Egyesület a Facebookon. Az MTI az ügyben kereste a BKV-t, de a társaság későbbre ígért tájékoztatást.

Az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvény (hátul) Budapesten, a Határ úti megállóban március 20-án. Az első új szerelvény nem sokkal fél 2 után indul utasokkal Kőbánya-Kispestről (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)
photo_camera Az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvény (hátul) Budapesten, a Határ úti megállóban március 20-án. Az első új szerelvény nem sokkal fél 2 után indul utasokkal Kőbánya-Kispestről (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Az első felújított járművet a múlt hétfőn adták át, de azóta többször is ki kellett állnia a forgalomból valamilyen meghibásodás miatt. Csak egy kicsit tűnik egyszerűbb technológiának, mint amilyen a Széll Kálmán téri óra.

Rögtön kedden hiba lépett fel, aztán szerdán kellett kivonni a forgalomból, majd csütörtökön rohadt le, és végül pénteken is beszart az új szerelvény.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-nek korábban azt mondta, még a tűréshatáron belül vannak a 3-as vonalon futó felújított metrószerelvény hibajelenségei, probléma akkor lesz, ha ezek nem szűnnek meg heteken belül.

A sok leállás miatt csalódott Tarlós István főpolgármester pénteken már azt mondta:

„Szerintem ebben a 3-as metró-ügyben egészen biztosan a sátán keze van, de azért meg kéne tanulni végre örülni is valaminek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.