LMP: Mondja meg a Momentum, mi legyen a népszavazási kérdés Paksról, beadjuk

politika
2017 április 01., 11:45
comments 282

Nyílt levélben fordult a Momentum elnökéhez, Fekete-Győr Andráshoz Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, azok után, hogy az álomgyilkos párt nem támogatta a zöldek népszavazási kezdeményezését Paks2 ügyében. Az LMP öt kérdésben nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Irodának, a Momentum viszont - hiába ellenzik ők is Paks2-t - nem állt be az ügy mögé, mert az LMP kérdései szerintük nem jók. 

Ez már a második ütközet népszavazási kérdésben a két párt között. Az LMP tolta a Nolimpia kampányt, a Momentum viszont nemet mondott a ligetes népszavazás kérdésére is. 

photo_camera Ungár Péter, a Lehet Más a Politika párt (LMP) külpolitikai szakszóvivõje, a párt országos elnökségének tagja. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Erre reagált most Ungár, aki levele végén felajánlja, hogy ha Fekete-Győr megmondja mi a jó kérdés, ő készségesen beadja azt az irodának: 

"Tisztelt Elnök Úr! Kedves András!

Amíg február 28-án azt nyilatkoztátok, hogy ha "bármit lehet tenni Paks2 ellen, azt támogatnátok", addig te pár napja azt mondtad, hogy a "népszavazás nem hatékony eszköz" a Paks2 elleni küzdelemben. Csalódottan hallottam, hogy a Momentum megváltoztatta a véleményét.
Arra szeretnélek kérni, hogy dolgozzunk együtt azért, hogy a magyar emberek véleménye érvényesüljön, és ne tudja a Fidesz a lakosok akarata ellenére Oroszországhoz láncolni hazánkat, és tegyük mindezt tekintettel arra is, hogy az atomenergia megítélésének terén nem egyezik álláspontunk, hiszen ti azt támogatjátok.
Paks2 költségvetése még az olimpiai költéseknél is nagyobb. Remélem, egyetértünk abban, hogy több ezer milliárd forintot nem szabad elkölteni csak azért, mert Orbán Viktor úgy akarja.
Azt mondjátok, hogy kormányváltással lehet Paks2-őt megakadályozni. Nagyon örülök és örülhet minden magyar állampolgár, hogy meggondoltátok magatokat és most már nem tekintitek 2018-at lefutott meccsnek és ti is, mint mi, 2018-ban kormányt készültök váltani.

Ugyanakkor te is tudod, hogy nem várhatunk 2018-ig a pazarlás megakadályozásával, hiszen minden hónapban, amíg az Orbán-Putyin projekt él, milliárdokat pazarol a kormány az adófizetők pénzéből. Ráadásul tegnapelőtt Paks2, természetesen jogellenesen, de megkapta a telepengedélyt. Nincs több idő.
Mivel azt is nyilatkoztad, hogy "az LMP kérdései nem konkrétan Paks 2-ről szólnak", arra kérlek írjátok meg, melyek azok, amelyeket ti is elfogadhatónak találtok és mi beadjuk őket szívesen. Ne legyen technikai vagy formai akadálya annak, hogy közösen, együttműködve megvédjük a magyar embereket attól, hogy az Orbán-Putyin paktum miatt eljátsszák a jövőnket.

Barátsággal,
Ungár Péter országos elnökségi tag" 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.