Schmidt Mária eltörölte a Figyelő múltját

Média
2017 április 06., 15:13
comments 210
Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa előadást tart az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak tiszteletére rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi termében (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa előadást tart az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak tiszteletére rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi termében (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Pár hónappal azután, hogy Schmidt Mária miniszteri biztos mindenkinél olcsóbban elmarta a 60 éves Figyelőt, és a századvéges Lánczi Tamással és L. Simon Lászlóval elfideszesítette a gazdasági hetilapot, most megújult, és boldogan tolja a kormányzati propagandát.

Ennek részeként gyakorlatilag eltüntették az archívumot, ez látható most, ha a címlapról a korábbi lapszámok feliratra kattintunk:

Forrás: figyelo.hu
photo_camera Forrás: figyelo.hu

Vicces, hogy nemrég ugyanez a Schmidt Mária tetetett ki az 1956-os emlékévre ráállított miniszteri biztosként „Elfelejtettük volna?” feliratú táblákat. A válasz az, hogy igen, bár a Figyelő esetében nyilvánvalóan fennáll a szándékosság is. (Még szerencse, hogy az internet nem felejt: a Wayback Machine megőrizte a régi cikkeket.)

Egyébként most jelent meg Lánczi Tamás főszerkesztő manifesztója is, ami szerint már nem egy semlegességre, függetlenségre törekvő lap lesznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.