Schmidt Mária eltörölte a Figyelő múltját

Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa előadást tart az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak tiszteletére rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi termében (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Pár hónappal azután, hogy Schmidt Mária miniszteri biztos mindenkinél olcsóbban elmarta a 60 éves Figyelőt, és a századvéges Lánczi Tamással és L. Simon Lászlóval elfideszesítette a gazdasági hetilapot, most megújult, és boldogan tolja a kormányzati propagandát.

Ennek részeként gyakorlatilag eltüntették az archívumot, ez látható most, ha a címlapról a korábbi lapszámok feliratra kattintunk:

Forrás: figyelo.hu

Vicces, hogy nemrég ugyanez a Schmidt Mária tetetett ki az 1956-os emlékévre ráállított miniszteri biztosként „Elfelejtettük volna?” feliratú táblákat. A válasz az, hogy igen, bár a Figyelő esetében nyilvánvalóan fennáll a szándékosság is. (Még szerencse, hogy az internet nem felejt: a Wayback Machine megőrizte a régi cikkeket.)

Egyébként most jelent meg Lánczi Tamás főszerkesztő manifesztója is, ami szerint már nem egy semlegességre, függetlenségre törekvő lap lesznek.