Schmidt Mária eltörölte a Figyelő múltját

2017 április 6., csütörtök 15:13
215
Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa előadást tart az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak tiszteletére rendezett szakmai konferencián az Országház Felsőházi termében (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Pár hónappal azután, hogy Schmidt Mária miniszteri biztos mindenkinél olcsóbban elmarta a 60 éves Figyelőt, és a századvéges Lánczi Tamással és L. Simon Lászlóval elfideszesítette a gazdasági hetilapot, most megújult, és boldogan tolja a kormányzati propagandát.

Ennek részeként gyakorlatilag eltüntették az archívumot, ez látható most, ha a címlapról a korábbi lapszámok feliratra kattintunk:

Forrás: figyelo.hu

Vicces, hogy nemrég ugyanez a Schmidt Mária tetetett ki az 1956-os emlékévre ráállított miniszteri biztosként „Elfelejtettük volna?” feliratú táblákat. A válasz az, hogy igen, bár a Figyelő esetében nyilvánvalóan fennáll a szándékosság is. (Még szerencse, hogy az internet nem felejt: a Wayback Machine megőrizte a régi cikkeket.)

Egyébként most jelent meg Lánczi Tamás főszerkesztő manifesztója is, ami szerint már nem egy semlegességre, függetlenségre törekvő lap lesznek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt