Az amerikai külügyminiszter csalódott, hogy az oroszok nem álltak melléjük Szíriában

külföld
2017 április 08., 04:44
comments 93

Csalódott, de nem lepődött meg az amerikai külügyminiszter azon, hogy az oroszok elítélték a pénteken végrehajtott, amerikai rakétatámadást Szíriában.

Az amerikai haditengerészet pénteken  59 Tomahawk rakétát lőtt ki a szíriai Sarjat légitámaszpontra. A támadással a reptéren tárolt repülőket, tárolóbunkereket, lőszerraktárakat és légvédelmi rendszereket pusztították el. A Pentagon közleménye szerint az akció célja az elrettentés volt, hogy Bassár el-Aszad rezsimje ne vessen be többé vegyi fegyvereket saját lakossága ellen. Az akcióban legkevesebb hat ember meghalt.

Az Aszad-rezsimmel szövetséges Oroszország azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy ezzel a „terroristákat támogatja”. Putyin szóvivője szuverén nemzet elleni agressziónak” minősítette az akciót. Az amerikai rakétatámadásokra válaszul az orosz vezetés bejelentette, hogy megerősítik a szír légvédelmi rendszert.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter azt mondta, csalódott az orosz válasz miatt, mert ebből az következik, hogy azok után is Aszadot támogatják, hogy a szír kormányerők vegyi támadást hajtottak végre a saját embereik ellen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.