Színre lép a házmestermédia: NEM LEHET KÖZLEKEDNI a tüntetők miatt

2017 április 13., csütörtök 9:20
241

Vonulgatunk, vonulgatunk? Mi ez a fennforgás itt, kérem? Nem kéne már otthon lenni ilyenkor?

Izgalmas kihívás elég állítja a kormánymédiát az elmúlt napok tüntetéseinek feldolgozása. Miután kiderült, hogy a pártközpontban megírt üzenetek arról, hogy ezeken az eseményeken alig van valaki, és aki van, azt Soros György küldte repülővel, nem igazán működnek, új módszert választanak.

A Lokál (ami korábban azzal írta be magát az oknyomozás történetébe, hogy kiderítették, a Nolimpia mögött a Momentum áll) új elemmel gazdagítja a propagandarepertoárt:

kiengedték a házmesterszellemet a palackból.

Kiakadtak a pestiek a várost megbénító tüntetőkre - áll beszámolójuk címében, a központi elem elem pedig az, hogy a tüntetők miatt

nem lehetett közlekedni.

"Budapesten mostanában így is nagy dugók vannak, de mostanában még az itt ott felbukkanó tüntetők is akadályozzák a forgalmat" - fogalmazza meg a lakosság számára is közérthető formában, hogyan kell érteni azt, hogy több ezer ember végigvonult a városon szerda este a CEU és a civil szervezetek elleni törvény, valamint általában a rendszer ellen tiltakozva.

Sőt, a rendzavaró fiatalok helytelen viselkedését még ideológiai keretben is elhelyezik egy másik híres budapesti utcai vonuláshoz képest. Azt írják:

“Legutóbb a foci Eb-n láthattunk hasonlót, de akkor Dzsudzsákék sikerének egy ország örült. A mostani lezárásnak egyáltalán nem volt meg a nyáron tapasztalt euforikus hangulata.”

Szinte halljuk a szerkesztőségi megbeszélést:

Igaz, ami igaz elvtársak, a futball, kérem, az futball. De hogy mindenféle zavaros nyugati eszmék miatt, az orosz elvtársak kedve ellenére verje itt a palávert, és akadályozza a dolgozó nép közlekedését a sok lumpen jampec? Ennek gátat kell szabni.

Tulajdonképpen érthetetlen, hogyan hagyhatták ki a tudósításból, hogy az Oktogonon végül az ördög elektronikus zenéjére ropta démoni táncát a mértéket nem ismerő ifjúság.

Mindezt a véleményt a budapestiek szájába is adja a kormányzati bulvárlap.

"A villamosokról kényszerből leszálló emberek több esetben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illették a magukat szabadságharcosnak képzelő tömeg tagjait. A körútra merőleges kisutcákban is hatalmas kocsisorok gyűltek össze. Hangos dudaszóval fejezve ki nemtetszésüket."

Helyszíni tudósítóink szerint ezzel szemben a közlekedők nagy része nem akadt ki. Az Astoriánál tíz, dugóból várakozóból egy volt ideges, négy pedig a skandálás ritmusara dudált, és integetett, öt pedig békésen kivárta azt a három percet, amíg feltartották.

Az Oktogonnál, és a Körúton egyébként tudósítóink is találkoztak néhány anyázó taxissal, illetve sportautó-tulajdonossal, és az Oktogonnál volt is pár kiabálás ebből. De amikor a kormánymédia ezt a budapestiek jellemző hozzáállásaként próbálja tálalni, akkor sokkal rosszabbnak mutatják be ezt a várost, mint amilyen valójában.