Szél Bernadett a civiltörvény parlamenti vitáján fel akarta mutatni a CÖKA teljesen üres beszámolóját, de a levezető elnök nem engedte, mert ez tiltott szemléltetés

2017 április 19., szerda 8:44
275
Szél Bernadett, az LMP társelnöke napirend előtt felszólal Paks II. fejlesztésével kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. március 27-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

Az LMP társelnöke a Facebookra írta ki, hogy a külföldiekkel való riogatásra kitalált civilellenes törvényjavaslat vitáján a vezérszónoki felszólalásában fel akarta mutatni a CÖF, pontosabban az ahhoz tartozó kormányközeli civil szervezet, a CÖKA (teljesen üres) beszámolóját, amire a levezető elnök közölte, hogy az tiltott szemléltetés. Szél erről azt írta:

„Egyrészt ez már túlmegy a demokratikus alapjogok csorbításán mert ez nettó agybaj, másrészt közöltem vele, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy el tudjam végezni a képviselői munkámat, kerül amibe kerül, és íme a »tiltott szemléltetés« tárgya.”

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány teljesen üres beszámolója (Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala)

Szél ezzel azt próbálta szemléltetni, hogy a törvény a külföldieket igyekszik megbélyegezni, mintha teljesen belföldi, kormányközeli szervezetekkel kapcsolatban fel sem merülhetne, hogy hiteltelenek.

Szél egyébként a vita előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fidesz képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, és Orbán sem csinál semmi mást, mint végrehajtja, amit Putyin megkíván tőle.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt