Szél Bernadett a civiltörvény parlamenti vitáján fel akarta mutatni a CÖKA teljesen üres beszámolóját, de a levezető elnök nem engedte, mert ez tiltott szemléltetés

2017 április 19., szerda 8:44
278
Szél Bernadett, az LMP társelnöke napirend előtt felszólal Paks II. fejlesztésével kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. március 27-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

Az LMP társelnöke a Facebookra írta ki, hogy a külföldiekkel való riogatásra kitalált civilellenes törvényjavaslat vitáján a vezérszónoki felszólalásában fel akarta mutatni a CÖF, pontosabban az ahhoz tartozó kormányközeli civil szervezet, a CÖKA (teljesen üres) beszámolóját, amire a levezető elnök közölte, hogy az tiltott szemléltetés. Szél erről azt írta:

„Egyrészt ez már túlmegy a demokratikus alapjogok csorbításán mert ez nettó agybaj, másrészt közöltem vele, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy el tudjam végezni a képviselői munkámat, kerül amibe kerül, és íme a »tiltott szemléltetés« tárgya.”

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány teljesen üres beszámolója (Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala)

Szél ezzel azt próbálta szemléltetni, hogy a törvény a külföldieket igyekszik megbélyegezni, mintha teljesen belföldi, kormányközeli szervezetekkel kapcsolatban fel sem merülhetne, hogy hiteltelenek.

Szél egyébként a vita előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fidesz képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, és Orbán sem csinál semmi mást, mint végrehajtja, amit Putyin megkíván tőle.