Futárt küldött Orbán az őt kritizáló olimpikon lakására

POLITIKA
2017 április 20., 10:24

Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó, mesteredző, a MOB tiszteletbeli tagja a Facebookon tett közzé egy Orbán Viktornak szóló nyílt levelet, amiben arról ír, hogy ugyan 1994 óta mindig a Fideszre szavazott, mint nemzeti érzelmű polgár, de a 2014-es választások után történt valami: 

„megváltozott a Fidesz politikája, morálja, becsülete, és tovább fokozta az amúgy is megosztott magyar társadalom kettészakadását.

Elfelejtette a Fidesz,mint kereszténydemokrata párt Isten intelmeit tízparancsolatában , hogy: ne lopj, ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy, valamint mások tulajdonát ne kívánd!!!”

Kovács arra is kitért, hogy a legújabb nemzeti konzultáció kérdései a kommunista rendszer uszításait juttatták eszébe.

Most Kovács újra kitett egy szöveget a Facebookra, amiben arról ír, hogy Orbán küldött neki válaszul egy levelet. Ennek tartalmát nem hozta nyilvánosságra, mert az szerinte egy magánlevél, de Orbánnak meggyőző érvei lehettek, mert Kovács ezt írta:

„Köszönöm Miniszterelnök úr, a mai napon részemre küldött válasz levelét, külön köszönöm, hogy értékelte őszinte aggodalmamat a nemzet jövőjének alakulása tekintetében. Továbbra is nemzeti érzelmű, keresztény polgár maradok, akinek a továbbiakban is őszinte, egyenes véleménye lesz ebben a politikailag megosztott országban!”

A kommentekből az is kiderült, hogy Orbán futárt küldött Kovács lakására a válaszlevéllel.

Az utóbbi napokban Orbán Viktor és kormánya tényleg rengeteg kritikát kapott, Nobel-díjas kutatóktól kezdve a német elnökön át régi fideszes politikusokig rengetegen bírálták a kormány lépéseit, de egyelőre úgy tűnik, hogy a miniszterelnök csak magyar olimpikonok kritikáira hajlandó érdemben válaszolni.

Kovács márciusban a Heineken-botránnyal kapcsolatban is megszólalt, akkor visszaküldte a Miniszterelnökségre az 1988-ban kapott állami tüntetését, amin vörös csillag volt, azzal, hogy nem szeretne kétéves börtönbüntetést kapni. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.