A meccsen, ahol ez a kép készült, hivatalosan 4854 néző volt

Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a klubok hivatalos adatai szerint a hétvégi nb1-es meccsekken az alábbiak szerint alakult a nézőszám:

Debrecen-Haladás 2030

Mezőkövesd-Újpest 1000

MTK-Videoton 1908

Paks-Diósgyőr 500

Gyirmót-Fradi 1500

Vasas-Kispest 4854

Ha ezeket a számokat igaznak tekintjük, az azt jelenti, hogy átlagban még a 2000 néző sem volt meg, pedig egyedül a Vasas-Kispest meccsen nem játszott a fogadó csapat a saját stadionjában, hiszen a Vasas stadionját épp felújítják (ezért az újpesti Szusza Ferenc Stadionban volt a meccs). Ehhez képest a A debreceni, a mezőkövesdi, a gyirmóti és az MTK-stadion is új. A paksi stadion átalakítását pedig már el kellett volna kezdeni, de csúszásban vannak a munkálatok. Pakson voltak a legkevesebben.

VISZONT

Ha megnézi az ember a közvetítéseket, elmegy a meccsekre vagy meccsre járókkal beszél, az az érzése, mintha valami turpisság lenne az MLSZ számaiban. A Vasas-Honvéd meccsen például hivatalosan majdnem 5000 nézőt számoltak össze (azaz messze a legtöbbet az összes találkozó közül), ehhez képest a közvetítésben ilyen felvételeket lehetett látni:

Emellett a 444 szerkesztőségének nagy MTK-drukkerei, akik kinn voltak a Videoton elleni meccsen, is azt állítják, nem láttak több nézőt a stadionban 400-500-nál. De persze az MLSZ-nek és a klubok embereinek biztosan sokkal jobb a szeme.

A 444 szerkesztősége tavaly megszámolta a nézőket egy nb1-es forduló minden meccsén, és ott elég komoly hazugságokra derült fény.