A trefortos diákok aláírásgyűjtésbe kezdtek Áder János látogatása ellen

oktatás
2017 április 23., 15:43

Áder János köztársasági elnök a tervek szerint kedden az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba látogat, ahol egy rendhagyó órát is tart. A látogatás időzítése azért sem túl szerencsés, mert néhány napja az iskola 40 tanára megjelentetett egy petíciót, amiben a CEU-törvény tartalma és elfogadásának módja ellen tiltakoztak.

De nemcsak ők, hanem a diákok is akcióba léptek: már több mint százhetvenen írták alá a petíciót, ami Áder János köztársasági elnök gimnáziumi látogatása ellen tiltakozik,

A diákok által jegyzett petíció szövege szerint Áder, mikor aláírta a CEU-törvényt, olyan álláspontot képviselt, ami „ellentétben áll az iskolánk értékeivel, érdekeivel”. A diákok konzultálni szeretnének az iskola vezetésével és tanárokkal Áder meghívásáról.

A 24.hu szerint a petíciót néhány nap alatt írta alá az iskola diákjainak kb, harmada. (24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.