Brüsszelben tüntetett Brüsszel ellen a CÖF

POLITIKA
2017 április 26., 12:05
comments 606
photo_camera Többféle CÖF-zászlót is bevetettek a kormánypárti tüntetők.

Miután kiderült, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít a magyar kormány ellen a lex CEU miatt, Csizmadia László vezetésével a CÖF tüntetni kezdett az Európai Parlament előtt. Bár az is lehet, hogy csak Orbán Viktornak szurkoltak, akinek szerda délután kell megvédenie a kormány döntéseit az Európai Parlamentben.

link Forrás

A tüntetők magyar és CÖF-ös zászlókat lengetve elénekelték a Himnuszt és a Tavaszi szelet.

Csizmadia László, a CÖF elnöke a Hír Tv, a közmédia és az Echo Tv stábjának elmondta, hogy kötelességüknek érezték, hogy kiutazzanak, mivel az Európai Parlamentben magyar ügyekről lesz szó. Úgy látja, „Magyarország ellen néha felerősödnek azok az erők, amelyek nem bírják elviselni, hogy akár a V4-ek, a régi szocialista országok kifejezetten erőteljesebben ragaszkodnak a szabadságukhoz, mint a jó életet megélt nyugati országok”.

Beszélt arról is, ha szükség van rá, akkor többen is kijönnek. Amikor egy ellentüntető a CÖF gazdálkodását firtató bekiabálással zavarta meg Csizmadia sorosozását, az elnök elmondta, hogy nekik nyitott a könyvelésük.

A hvg.hu tudósítója szerint némi gondot okozott, hogy a brüsszeli rendőrök nem nagyon tudták elmagyarázni nekik, hogy csak másnapra van engedélyük, mert a kormánypárti tüntetők hiányos nyelvtudásuk miatt ezt nehezen értették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.