Egy konzervatív szervezet tévéreklámokban üzenné meg Trumpnak, hogy a klímaváltozás valódi probléma

külföld
2017 május 02., 12:53

A Partnership for Responsible Growth nevű jobboldali szervezet pontosan tudja, milyen formátumban lehet elérni üzenetükkel Donald Trump elnököt: tévéreklámokkal. Ezért a következő hetekben reklámidőt vásároltak azokon a csatornákon és műsorsávokban, melyekről pontosan tudni, hogy Trump nézi őket. 

De a csoport persze nem csak Trumpot akarja elérni, hanem árnyalnának kicsit azon a képen, ami a klímaváltozással kapcsolatban az amerikai jobboldal tévécsatornáin szokott menni. 

A szervezet alapítói szerint ma már a fiatal konzervatívok is elismerik, hogy a klímaváltozás egy létező probléma, csupán nem akarnak olyan megoldásokat, melyek még nagyobb kormányzati fellépéshez vezetnek, hanem helyette piaci alapon érkező megoldásokat akarnak. Pont őket célozza a hirdetéssorozat és a mögé összetett szakmai anyag, végig piaci megoldásokat fognak felvetni, mint például a szénadót, amit fel lehet úgy is vetni, mint befektetést a tisztább technológiák terjesztésébe, sőt, a befolyt összegnek hála más területeken még adót is lehetne csökkenteni. 

Még ha nincs is igazából semmiféle realitása most egy ilyen tervnek a Trump-kormány és a republikánus törvényhozásbeli fölény mellett, de a szervezők szerint legalább a párbeszéd beindítására jó lehet. A szervezők szerint a konzervatív táborban is megvan a nyitottság a témára, a kulcs azon van, hogy hogyan vetik fel. Az a hozzáállás pedig, hogy eleve úgy kezelik a jobboldali szavazókat, mint akik nem hisznek a klímaváltozás valódiságában, veszélyes taktika, mert könnyen önbeteljesítő jóslattá válhat. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.