Bayer Zsolt takony és vér helyett inkább egy kávé mellett beszéli meg a TASZ-szal, kinek kellene szanaszét verni a pofáját

élethalálharc
2017 május 09., 12:30
comments 267

taknyot és vért követelő Bayer Zsolt elfogadta a TASZ munkatársainak meghívását, hogy egy kávé mellett megbeszéljék, hogy a publicista miért verné szanaszét a parlamentben tiltakozók pofáját

link Forrás

A videóüzenetre Bayer a blogján reagált, mert ő is aggódik az erőszak elszabadulása miatt, csak ő inkább a kormány ellen tiltakozó tüntetőkben, aktivistákban és újságírókban látja a fenyegetést.

A publicista azt szeretné, hogy ne csak a TASZ munkatársai legyenek ott, hanem a Sándor-palotát megdobáló Gulyás Márton és  Varga Gergő is, mert ők arról beszéltek egy tüntetésen, hogy ha a kormány nem mond le, akkor „a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből”. 

Bayert az érdekelné, hogy ezt a bizonyos kirángatást ugyanúgy takonnyal és vérrel képzelik-e el, mint ő a civilek esetében. 

Gyulyás Márton azonnal jelezte is, hogy ott lesz:

link Forrás

Beszélne még Bayer a 24.hu két újságírójával is, akik a privát Facebook-oldalukon azt írták a Facebookon, hogy Ómolnár Miklósnak és Bayer Zsoltnak keresni kellene egy kandelábert, ami elbírja őket. A csúcstalálkozón ott lesz Jurák Kata, a Pesti Srácok riportere, akit a kormányellenes tüntetők szidalmaztak a propagandariportjai miatt. De szeretne még találkozni néhány tüntetővel, a fideszes képviselőnőnek beszóló józsefvárosi szocialistával és a Délmagyarország főszerkesztőjével is. Végül elhívta az őt feljelentő Szél Bernadettet is, „hogy tudjuk végre, kit kell és kit nem kell feljelenteni”.

Szóval Bayer Zsolt valahogy úgy látja, hogy a Karc FM-en előadott monológjánál a másik oldal sokkal súlyosabb uszításokat követett el:

Nos, akkor ebben a körben kávézzunk, ha lehet. Ugyanis tökéletesen igaza van Áder Jánosnak: hátborzongató a hazai közbeszéd állapota. Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra. De ha önök azt képzelik, hogy egyedül fogom elvinni a közbeszéd állapotáért a balhét, akkor nagyon tévednek.

Jobban áll, mint az évszázad bunyója

Bayer Zsolt nemrég a HVG-s Hont Andrással és együttes Berkecz Balázzsal majdnem összehozta a magyar történelem legjobb bunyóját, de miután elfogadták a kihívást, a lovagkeresztes hőbörgő elsunnyogta a dolgot. 

A mostani kávézás ennél már jobban áll, mert megvan a helyszín és az időpont is: 

május 15-én, délelőtt, 11 órakor, a Tabáni Gösserben (Budapest, I. ker. Attila út 19.).

Bár Hont András most senki sem hívta, rögtön jelezte, hogy nem kér kávét, amit a Kiállunk Bayer Zsolt mellett nem tud elfogadni. Sovány vigasz lehet nekik, hogy Berkecz Balázs viszont ott lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.