Bayer Zsolt takony és vér helyett inkább egy kávé mellett beszéli meg a TASZ-szal, kinek kellene szanaszét verni a pofáját

taknyot és vért követelő Bayer Zsolt elfogadta a TASZ munkatársainak meghívását, hogy egy kávé mellett megbeszéljék, hogy a publicista miért verné szanaszét a parlamentben tiltakozók pofáját

A videóüzenetre Bayer a blogján reagált, mert ő is aggódik az erőszak elszabadulása miatt, csak ő inkább a kormány ellen tiltakozó tüntetőkben, aktivistákban és újságírókban látja a fenyegetést.

A publicista azt szeretné, hogy ne csak a TASZ munkatársai legyenek ott, hanem a Sándor-palotát megdobáló Gulyás Márton és  Varga Gergő is, mert ők arról beszéltek egy tüntetésen, hogy ha a kormány nem mond le, akkor „a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből”. 

Bayert az érdekelné, hogy ezt a bizonyos kirángatást ugyanúgy takonnyal és vérrel képzelik-e el, mint ő a civilek esetében. 

Gyulyás Márton azonnal jelezte is, hogy ott lesz:

Beszélne még Bayer a 24.hu két újságírójával is, akik a privát Facebook-oldalukon azt írták a Facebookon, hogy Ómolnár Miklósnak és Bayer Zsoltnak keresni kellene egy kandelábert, ami elbírja őket. A csúcstalálkozón ott lesz Jurák Kata, a Pesti Srácok riportere, akit a kormányellenes tüntetők szidalmaztak a propagandariportjai miatt. De szeretne még találkozni néhány tüntetővel, a fideszes képviselőnőnek beszóló józsefvárosi szocialistával és a Délmagyarország főszerkesztőjével is. Végül elhívta az őt feljelentő Szél Bernadettet is, „hogy tudjuk végre, kit kell és kit nem kell feljelenteni”.

Szóval Bayer Zsolt valahogy úgy látja, hogy a Karc FM-en előadott monológjánál a másik oldal sokkal súlyosabb uszításokat követett el:

Nos, akkor ebben a körben kávézzunk, ha lehet. Ugyanis tökéletesen igaza van Áder Jánosnak: hátborzongató a hazai közbeszéd állapota. Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra. De ha önök azt képzelik, hogy egyedül fogom elvinni a közbeszéd állapotáért a balhét, akkor nagyon tévednek.

Jobban áll, mint az évszázad bunyója

Bayer Zsolt nemrég a HVG-s Hont Andrással és együttes Berkecz Balázzsal majdnem összehozta a magyar történelem legjobb bunyóját, de miután elfogadták a kihívást, a lovagkeresztes hőbörgő elsunnyogta a dolgot. 

A mostani kávézás ennél már jobban áll, mert megvan a helyszín és az időpont is: 

május 15-én, délelőtt, 11 órakor, a Tabáni Gösserben (Budapest, I. ker. Attila út 19.).

Bár Hont András most senki sem hívta, rögtön jelezte, hogy nem kér kávét, amit a Kiállunk Bayer Zsolt mellett nem tud elfogadni. Sovány vigasz lehet nekik, hogy Berkecz Balázs viszont ott lesz.