A magyar történelem legjobb bunyója jöhet: Bayer Zsolt megüzente Hont Andrásnak, hogy „gyere, rendezzük le”, és a HVG újságírója beleállt

sport
2017 április 12., 13:10
comments 485

Nem várt fordulatot vett a kormánypárti tahóskodás.

Az elmúlt napok tüntetéseire a Fidesz házi szerzője, a Békemenet egykori szervezője, Bayer Zsolt kommentelő úgy reagált a blogján, hogy:

„(...) azt is leszögezhetjük, hogy szintén záros határidőn belül utcára fogunk mi is vonulni, mindannak védelmében, ami nekünk fontos és szent. És dühösek leszünk. Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig.

Aztán majd nem.

Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”

Emiatt az LMP bejelentette, hogy közösség elleni uszítás miatt feljelenti Bayer Zsoltot.

Bayer Zsolt beszél Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatása alkalmából rendezett Jobb világrend beiktatási party című rendezvényen a Szabadság téren 2017. január 20-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)
photo_camera Bayer Zsolt beszél Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének beiktatása alkalmából rendezett Jobb világrend beiktatási party című rendezvényen a Szabadság téren 2017. január 20-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Ám ezzel az ügy még bőven nem ért véget. Hont András, a HVG újságírója (aki Bayerhez hasonlóan fideszes volt régen, de ő már kinőtte) írt egy válaszcikket, amit a lovagkeresztes trollkommentelő nem hagyhatott szó nélkül.

Bayer az erről szóló blogposztjában a szokásos rasszista tempójával azt írja, hogy ha visszajönne a baloldali kormányzás:

„Akkor lesz megint IMF hitel, eladósodás, lesznek „szükséges megszorítások”, eltűnnek a multikra kivetett különadók, fényesre lesz nyalva Brüsszel és Washington valaga,

egy hét alatt eltűnik a határkerítés, lesz „Refugees welcome”, majd a fekák meg a kibaszott iszlamisták a mi nőinket is megerőszakolják,

ti meg elmondjátok naponta, hogy nem ők tehetnek róla, szegények, és mindenki legyen toleráns, lesz megint fasza infláció, deviza hitel, jó nagy hiány meg Népszabadság, és a tüntetőket majd megint véresre verik, a szemeket kilövik, a Demszky meg kitüntet, és felelős nem lesz egy sem. Viszont majd megint minden hónapban ötöst fogunk kapni demokráciából a Helsinkibiztől, a Transparytól, meg a Soros összes többi csicskájától, szóval minden visszatér a régi kerékvágásba, és te is boldog leszel végre, te szerencsétlen, beteg, ócska, nyomorult fasz.”

photo_camera Bayer Zsolt telefonál (Fotó: Botos Tamás)

De ami még fontosabb, hogy minden jel szerint verekedésre invitálta (utcai szaknyelven: „felkérdezte”) Hont Andrást:

„Drága hőscincér arcú Bandi, semmi Buda környéki fotel, egyenesen Buda kellős közepe, gyere, rendezzük le, hozhatod a Berkecz Balázst is, ha duhaj, nábobos jókedvem épp engedi, még lábujjhegyre pipiskedve, összekapaszkodva a seggemet is kinyalhatjátok.”

Hont András az ATV-ben 2016 augusztusán
photo_camera Hont András az ATV-ben 2016 augusztusán

Hont András pedig úgy tűnik, beleállt, és hajlandó kiállni a nemzet fröcsögője ellen. Facebookon írt Bayernak, hogy mondjon címet és időpontot, majd kitette a saját oldalára azzal, hogy: „Rajtam nem múlik.”

Forrás: Hont András Facebook-oldala
photo_camera Forrás: Hont András Facebook-oldala

Ha minden összejön, ősfideszesek fognak verekedni Budán.

A Kukorelly–Csender-balhé és Cinciri Béláék meghiúsult meccse óta nem volt még ilyen fontos sportesemény. Persze ehhez az kell, hogy Bayer Zsolt állja a szavát.

Frissítés 16:00

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke is jelezte a Facebook-oldalán, hogy vállalja a kihívást:

„Miután Bayer engem is invitált Hont Andrással egy összeröffenésre, így annyit jeleznék Orbán kegyencének, rajtam sem múlik, hogy megbeszéljük a világ nagy dolgait. Zsoca, mondasz címet és időpontot? Hozd majd el a keresztedet is, mert bunkót saját lovagkeresztje társaságában még élőben nem láttam.”

Fotó: Berkecz Balázs / Facebook
photo_camera Fotó: Berkecz Balázs / Facebook

Őt egyébként Bayer emiatt a bejegyzése miatt emlegette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.