10 új frekvenciát kebelez be Vajna rádiója

Korábban írtunk arról, hogy az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 úgy kebelezheti be az egész országot, hogy minél több vidéki rádiófrekvenciát a hálózatába kapcsol. A hálózatba kapcsolódásra ugyanis nem vonatkozik semmilyen korlátozás, míg azt, hogy a Vajna-cég új frekvenciát szerezzen korlátozzák a jogszabályok.

Most a Médiatanács összesen 10 vidéki frekvenciánál engedélyezte a Rádió 1 hálózatba kapcsolását. A döntés értelmében május 15-től a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió (ez két külön frekvencia), Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók kapcsolódnak rá a Rádió 1 adásaira.

A Vajna-rádió így is tíz frekvencián szól az országban, az újakkal messze a Rádió 1 műsorai érik el a legtöbb rádióhallgatót az országban, ami hatalmas piaci előnyt jelent, főleg így, hogy az országos frekvenciák nincsenek használatban.