10 új frekvenciát kebelez be Vajna rádiója

2017 május 10., szerda 10:36
91

Korábban írtunk arról, hogy az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 úgy kebelezheti be az egész országot, hogy minél több vidéki rádiófrekvenciát a hálózatába kapcsol. A hálózatba kapcsolódásra ugyanis nem vonatkozik semmilyen korlátozás, míg azt, hogy a Vajna-cég új frekvenciát szerezzen korlátozzák a jogszabályok.

Most a Médiatanács összesen 10 vidéki frekvenciánál engedélyezte a Rádió 1 hálózatba kapcsolását. A döntés értelmében május 15-től a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió (ez két külön frekvencia), Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók kapcsolódnak rá a Rádió 1 adásaira.

A Vajna-rádió így is tíz frekvencián szól az országban, az újakkal messze a Rádió 1 műsorai érik el a legtöbb rádióhallgatót az országban, ami hatalmas piaci előnyt jelent, főleg így, hogy az országos frekvenciák nincsenek használatban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt