10 új frekvenciát kebelez be Vajna rádiója

Média
2017 május 10., 10:36
comments 90

Korábban írtunk arról, hogy az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 úgy kebelezheti be az egész országot, hogy minél több vidéki rádiófrekvenciát a hálózatába kapcsol. A hálózatba kapcsolódásra ugyanis nem vonatkozik semmilyen korlátozás, míg azt, hogy a Vajna-cég új frekvenciát szerezzen korlátozzák a jogszabályok.

Most a Médiatanács összesen 10 vidéki frekvenciánál engedélyezte a Rádió 1 hálózatba kapcsolását. A döntés értelmében május 15-től a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió (ez két külön frekvencia), Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók kapcsolódnak rá a Rádió 1 adásaira.

A Vajna-rádió így is tíz frekvencián szól az országban, az újakkal messze a Rádió 1 műsorai érik el a legtöbb rádióhallgatót az országban, ami hatalmas piaci előnyt jelent, főleg így, hogy az országos frekvenciák nincsenek használatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.