A kormány nem tervezi, hogy repülőgépet vegyen Orbán Viktornak

közlekedés
2017 május 11., 13:28

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Csányi Sándor Air Invest Kft.-jétől venne kormánygépet a kabinet. Az erről szóló kérdésre Lázár János a Kormányinfón azt válaszolta: nem tervezik a repülővásárlást a miniszterelnöknek.

Mint mondta, az állami vezetők 3 gépet használtak, ezeket ki kellett vonni a hadrendből. A Honvédelmi Minisztérium vezérkara azt javasolja, legyen egy szállítóflotta, amit a kormány vagy államvezetés tagjai igénybe vehetnek.

Erről viszont még nincs döntés, és az sem merült fel, hogy magyar bankoktól vagy bankvezetőktől vásárolnának gépet – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint

Orbánnak nem lesz külön kormánygépe, hanem egy flotta lesz, amit a kormány vagy az államvezetés használhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.