Csak egy aprósággal nem foglalkoztak Tarlósék, amikor megszavazták a római parti mobilgátat: Mi történik katasztrófa esetén?

2017 május 11., csütörtök 15:19
135

Már tényleg nem túlzás azt állítani, hogy néhány part menti lakóházért és lakóparkért az egész Csillaghegyi öblözet vagyon- és személyvédelmét veszélyezteti Tarlós István főpolgármester és a Fidesz-frakció, amelyik egy hónnappal korábban nyomta át erőből a római parti mobilgát projektjét a Fővárosi Közgyűlésen.

Az Átlátszó ugyanis nagy nehezen megszerezte azt a szerződést, amellyel a Főváros megbízta a mobilgát előkészítésére vonatkozó tervek elkészítését. Mint a dokumentumból kiderült, 

a kockázatelemzési terv nem készült el.

Tehát függetlenül attól, hogy esztétikailag mit gondol az ember a római partimobilgátról, egy dolog biztos: Tarlós Istvánnak és a Fidesz-frakciónak fogalma sem volt arról a szavazás pillanatában, hogy milyen súlyos kockázatokat rejt a mobilgát a parton.

„»(…) tájékoztatom, hogy a Tér-Team Kft. által tervezett Római parti védműhöz kapcsolódó kockázatkezelési tanulmány készítése folyamatban van, az még nem áll rendelkezésre. A tanulmány elkészítésére vonatkozó részteljesítési határidő 2017. május 15-re.« Vagyis egy hónappal korábban a Fővárosi Közgyűlés úgy kötelezte el magát a partmenti mobilgát mellett, hogy nem állt rendelkezésére egyetlen adat sem a védmű kockázatairól.”

Ezt válaszolta a Főpolgármesteri Hivatal az Átlátszó kérdésére.

A római parti mobilgát tervét – szemben a Nánási úti nyomvonaltervvel - április elején nyomta át a Közgyűlésen a fideszes városvezetés. A döntésről és annak hátteréről itt írtunk. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt