Fidesz az EP-határozatról: SOROS, SOROS, SOROS, SOROS

politika
2017 május 17., 12:14
comments 139

Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz, azok után, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadta a baloldali - liberális frakciók határozattervezetét. 393-en szavaztak igennel, 221-en nem támogatták a szöveget, 64-en tartózkodtak. 67-en a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból is mellette voksoltak. Ez az EPP képviselők negyede. 

Ebben az EP arra utasította a magyar kormányt: vonjon vissza három törvényt (lex CEU, menekültek bezárása, civil szervezetek megbélyegzése); és felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálják meg, mi történik az EU-s pénzekkel Magyarországon. A jogállamiság csorbítása miatt elindítottak egy, a magyar kormány jogainak megnyirbálását célzó eljárást is, a sokat emlegetett 7-es cikkelyre vonatkozóan. Itt olvashat részletesen a határozatról.

A Fidesz most Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgatót állította ki, hogy elmondja: Soros. Az uniós képviselők Soros kottájából játszanak, különben is Soros, és a Néppárt döntő többsége így is az enyhébb határozattervezetre szavazott, a maradék 67 pedig Soros. Egy ilyen kiélezett helyzetben Szijjártó Péter külügyminiszter sem maradhatott csendben, és azzal reagált: a 7-es cikkely Soros, az elfogadott tervezet Soros-tervezet. 

Szerinte az európai intézmények - azaz Soros - nem tudják elfogadni, hogy a magyar kormány folytatja szuverén migrációs politikáját, a Tavares-jelentés után pedig a Soros-jelentés is puszta nyomásgyakorlási kísérlet Magyarországgal szemben, hogy engedje be a kontinensre az illegális bevándorlókat, de a kormány ezt nem fogja hagyni, és kiáll a nemzet elsőszámú ellensége ellen, aki a Soros. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.