Trump veje az a politikai vezető, aki hirtelen az orosz nyomozás középpontjába került

külföld
2017 május 19., 21:32
comments 155

Pénteken írta meg a Washington Post, hogy a Trump elnök és stábja orosz állami kapcsolatait kutató nyomozás elérte a Fehér Ház egyik magas rangú vezetőjét is, aki kifejezetten közel áll az elnökhöz.

Az amerikai média nem sokkal ezután arról kezdett cikkezni, hogy ez a vezető nem más, mint az elnök veje, Jared Kushner.

Ivanka Trump és férje, Jared Kushner
photo_camera Ivanka Trump és férje, Jared Kushner Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

Ivanka Trump férjét több fontos politikai feladattal is megbízta már az elnök, és Trump egyik legközelebbi tanácsadójának számít. Ha ő tényleg érintett a nyomozásban, akkor a nyomozás szinte biztosan eljut Trumpig is.

Donald Trump számára pedig eléggé kényelmetlen ez az egész. Eddig a Fehér Ház következetesen tagadta, hogy a nyomozás miatt rúgta volna ki az elnök a múlt héten az FBI igazgatóját, pénteken azonban kiderült az is, hogy Trump az elnöki dolgozószobában lényegében elismerte ezt az őt meglátogató orosz diplomatáknak. (Independent

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.