CNN: A Fehér Ház ügyvédei már tanulmányozzák az impeachment-eljárást

külföld
2017 május 20., 11:42
comments 308

Donald Trump egyre nagyobb slamasztikába kerül: folyamatosan közelít hozzá a nyomozás, ami a stábja és orosz hivatalnokok közötti kapcsolatokat, és az elnökválasztás orosz befolyásolását kutatja. Épp pénteken került a nyomozás fókuszába az elnök veje, Jared Kushner, aki Trump talán legközelebbi tanácsadója is. Szintén pénteken kiderült az is, hogy Trump elmondta az őt meglátogató orosz diplomatáknak, hogy tényleg az ellene folyó vizsgálat miatt rúgta ki James Comey-t, az FBI igazgatóját.

Az események olyannyira felgyorsultak, hogy a CNN-nek már azt mondták a Fehér Házban dolgozó forrásaik, hogy Trump ügyvédei már elkezdték tanulmányozni az impeachment-eljárást, hogy ha a közeljövőben esetleg vádat emelnek az elnök ellen, az ne érje felkészületlenül a stábot.

A Fehér Ház hivatalosan tagadta a CNN értesüléseit.

Közben a Daily Beast arról ír, hogy már a Fehér Házban dolgozó stáb és az elnök régi tanácsadói között is egyre többen vannak azok, akik kifejezetten Trump hülyeségét okolják a történtek miatt. Az elnök egyik korábbi munkatársa például azt mondta a lapnak, hogy

Trump egyre inkább úgy viselkedik, mint aki teljesen idióta.

(CNN, Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.