Lukácsi Katalin, kilépett KDNP-s: A Fidesz nem keresztényi

POLITIKA
2017 május 23., 8:15
comments 155

Az egykori kereszténydemokrata tag, aki felszólalt a vasárnapi kormányellenes tüntetésén,és korábban a 444-nek is nyilatkozott, a Hír TV vendége volt hétfő este a Newsroom című műsorban, és azt hangsúlyozta: fontos lenne, ha minél többen mernének kiállni a véleményükkel akkor is, ha az élesen szembetalálkozik a hatalom álláspontjával. 

photo_camera Lukácsi Katalin beszédet mond a kormányellenes tüntetésen 2017. május 21-én. Fotó: Botos Tamás / 444

Lukácsit elsőként az bántotta, hogy a Fidesz élesen szembement Ferenc pápa tanításaival, aztán a Népszabadság bezárása miatt szisszent fel, és végül a CEU-ügy után döntött a kilépés mellett. A Hír TV-ben most úgy fogalmazott:

„A  Fidesz–KDNP önmagát a kereszténység letéteményesének tekinti Magyarországon, mindenkit megbélyegez nemzetellenesnek és keresztényellenesnek, aki őt támadja, magyarán minden, amit tesz, szerinte keresztény. Ezért mondtam, hogy keresztény köntössel kellene a nyilvánvalóan keresztényietlen politikát is leönteni.”   

(Hír TV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt