A demokraták Oroszország elleni szankciókat kérhetnek az Irán elleni szankciókért a Szenátusban

2017 május 29., hétfő 4:07
32

Barack Obama elnök egyik nagy öröksége az Iránnal kötött atommegállapodás, ami igyekezett irányított mederbe terelni az iráni atomprogramot, és gondoskodni arról, hogy a perzsa államnak még egy ideig ne lehessen bevethető nukleáris fegyvere. Ez a megállapodás azonban sok republikánusnak, és magának Trump elnöknek sem igazán tetszik.

A republikánusok azt tervezik, hogy újabb, Irán elleni szankciókat fogadnak el, ezzel próbálva rendre utasítani a néha-néha még mindig engedély nélkül rakétákat tesztelő, és folyamatosan a nyugat által terroristáknak bélyegzett csoportokat támogató államot.

Az Axios szerint az amerikai szenátusban ülő demokraták azt tervezik, hogy az Irán elleni szankciókat csak akkor támogatják, ha a kormányzat újabb szankciókat vezet be Oroszországgal szemben is. Ehhez várhatóan az élénk orosz-iráni kapcsolatokkal érvelnek majd, így viszont kellemetlen helyzetbe hozhatják a Trump-kormányzatot, aminek gyenge pontja az amerikai-orosz viszony. Igaz, a Trump-adminisztráció eddigi négy hónapja is eleve egy hatalmas kellemetlen helyzet. (Axios)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt