100 milliós osztalékot vett ki a menekültellenes kampányt megálmodó reklámcég tulajdonosa

Média
2017 május 30., 12:24
comments 117
Részlet a New Land Media honlapjáról Balásy Gyulával.
photo_camera Részlet a New Land Media honlapjáról Balásy Gyulával. Fotó: www.newland.hu

Balásy Gyula, a kormány új kedvenc reklámügynökének tavalyi évét nyálazta át a 24.hu, a végeredmény pedig röviden az, hogy kormányzati kampányt tervezni és gyártani a Fidesz-kormány idején továbbra is jó üzlet, és ennél még csak jobb lehet. Balásy Csetényi Csaba és a HG 360 Reklámügynökséggel szemben állítólag kialakult bizalomvesztés miatt került képbe, de a piacon ugyanúgy Habony Árpádhoz kötik, mint elődjét. 

Idén Balásy már 10 milliárdos nagyságrendben gyárthatja a kampányt a kormánynak, sőt a jegybank kampányát is a Balásy-féle New Land szervezi, 400 millió forintért. Másik cége, a Lounge Design állt már a tavalyi menekültellenes kampány kreatív koncepciója mögött is, amit aztán még a Csetényi-féle konzorcium gyártott le, később 400 millióért szerződtek a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal az 1956-os emlékév kommunikációjára.  

A mindössze három alkalmazottat foglalkoztató New Land Media 1,5 milliárdos árbevétel mellett 46 millió forintos nyereséget könyvelt el tavaly, de osztalékot nem fizettek ke. A kreatív feladatokkal foglalkozó, nyolc főt foglalkoztató Lounge 783 milliós árbevételből 115 milliós adózott eredményt hozott ki, amiből 100 milliót osztalékként ki is fizetett az egyedüli tulajdonos Balásy Gyulának. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.