L. Simon László finoman Lázárra terelte a szót a Várban történt lopások ügyében

politika
2017 május 30., 13:24
comments 100

Kedden jelent meg az Indexen egy cikk a Miniszterelnökségen készül anyagról, ami a Várban, és a Várkert Bazárban történt pénzügyi szabálytalanságokról, visszaélésekről, törvénytelen közbeszerzésekről és egyebekről szól.

A cikk központi figurája a fideszes Gyutai Csaba, Zalaegerszeg egykori polgármestere, akit L. Simon László emberének tartottak, de a Miniszterelnökségen maradt azután is, hogy L. Simon távozott. 

link Forrás

L. Simon reagált az Index cikkére, és többek között leírta, hogy távozása óta egyszer sem beszélt Gyutai Csabával.

Legfontosabb állítása pedig az, hogy már az ő államtitkársága idején is zajlott belső vizsgálat a szabálytalan közbeszerzésekről. Gyutai Csaba pedig ekkor L. Simon elmondása szerint írásbeli figyelmeztetést kapott. 

"A figyelmeztetés tényéről szóban Lázár miniszter urat is tájékoztattam, aki nem tartotta szükségesnek Gyutai Csaba leváltását, sőt az én menesztésem után még egy gazdasági társaság, a vári beruházásokért felelős, sok milliárddal gazdálkodó Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. élére is kinevezték" - írja L. Simon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.