L. Simon László finoman Lázárra terelte a szót a Várban történt lopások ügyében

politika
2017 május 30., 13:24
comments 100

Kedden jelent meg az Indexen egy cikk a Miniszterelnökségen készül anyagról, ami a Várban, és a Várkert Bazárban történt pénzügyi szabálytalanságokról, visszaélésekről, törvénytelen közbeszerzésekről és egyebekről szól.

A cikk központi figurája a fideszes Gyutai Csaba, Zalaegerszeg egykori polgármestere, akit L. Simon László emberének tartottak, de a Miniszterelnökségen maradt azután is, hogy L. Simon távozott. 

L. Simon reagált az Index cikkére, és többek között leírta, hogy távozása óta egyszer sem beszélt Gyutai Csabával.

Legfontosabb állítása pedig az, hogy már az ő államtitkársága idején is zajlott belső vizsgálat a szabálytalan közbeszerzésekről. Gyutai Csaba pedig ekkor L. Simon elmondása szerint írásbeli figyelmeztetést kapott. 

"A figyelmeztetés tényéről szóban Lázár miniszter urat is tájékoztattam, aki nem tartotta szükségesnek Gyutai Csaba leváltását, sőt az én menesztésem után még egy gazdasági társaság, a vári beruházásokért felelős, sok milliárddal gazdálkodó Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. élére is kinevezték" - írja L. Simon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt